11. číslo Bulletin
starší čísla : 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

Mistrovství České republiky Taekwon-Do ITF 2000
MČR 2000
  • ( 7. listopadu 2000 ) První listopadový víkend se v třeboňské sportovní hale konalo vyvrcholení soutěžního roku Českého svazu Taekwon-do ITF, Mistrovství České republiky juniorů a seniorů technické skupiny A i B. Akce byla letos pořádána pod záštitou náměstka ministra školství, mládeže a tělovýchovy PaedDr. Ladislava Malého. Čestnými hosty dále byli např. starosta města Třeboň ing. Jiří Houdek, starosta města Týn n. Vlt. p. Jiří Eisenvort, předseda ČSNS JUDr. Jan Šula, ředitel třeboňských hotelů Bohemia a Regent p. Antonín Klenot, ředitel Deníku Sport, a.s., ing. Jaroslav Beran, předseda ČSTV ing. Vladimír Srb, místopředseda ČSTV p. Pavel Kořán, předseda antidopingového výboru ČR dr. Jaroslav Nekola, korejský velvyslanec v ČR a další významné osobnosti sportovního, společenského a politického života.
    sportovní boj Během dvou dnů soutěžilo téměř 300 sportovců juniorské a seniorské věkové skupiny o medaile ve všech čtyřech soutěžních disciplínách Taekwon-do ITF, tj. technických sestavách (tul), sportovním boji (matsogi), silovém přerážení (wirok) a speciálních technikách (t-ki), a to jak v divizi jednotlivců, tak i družstev. Mezi zástupci 19 zúčastněných českých a moravských klubů a škol nechyběla samozřejmě ani převážná většina členů národní reprezentace, díky čemuž byla úroveň závodů opravdu velmi vysoká, konkurence obrovská a obzvláště mezi finalisty jednotlivých kategorií byly většinou jen minimální rozdíly v kvalitě výkonů.
    technické sestavy Bez nadsázky lze říci, že v některých kategoriích bylo na letošním MČR získat medaili stejně obtížné jako na mezinárodních závodech či dokonce na ME. V sobotu probíhaly soutěže jednotlivců, v technické skupině B až do finále, v technické skupině A do semifinále, v neděli dopoledne soutěžila družstva. Opravdovým vyvrcholením byla v neděli odpoledne finálová utkání technické skupiny A, sestavená do hlavního programu mistrovství, jehož součástí ve zcela zaplněné hale byly i dva exhibiční vstupy členů národní juniorské a seniorské reprezentace. Ve finále všech čtyř disciplín technické kategorie A se představila česká sportovní špička tohoto bojového umění. Podle očekávání si nejcennější medaile právě ve skupině A většinou odnesli reprezentanti.
    speciální techniky Na závěr byli na základě celoročních sportovních výsledků ve trojstupňovém systému soutěží Českého svazu Taekwon-do ITF vyhodnoceni mistři v jednotlivých technických a věkových skupinách. Mistry ČR se ve skupině B stali senior Václav Pour a seniorka Veronika Beranová (oba z Taekwon-do ITF školy Tong-il Č. Budějovice). silové přerážení Poháry jim předal korejský velvyslanec v ČR. Juniorskými mistry se ve skupině B stali Martin Procházka (Toi-gye Praha) a Lucie Janíková (Se-jong Opava), poháry předala ředitelka firmy Yper a předsedkyně Českého svazu bikrosu ing. Věra Zápotocká. V technické skupině A byli letošními mistry ČR vyhlášeni junior Jan Kubát a juniorka Petra Tošnarová (oba ze Hwa-rang Praha), senior Lukáš Vaněk (Tong-il Č. Budějovice) a seniorka Monika Lejnarová (Dan-gun Praha). Juniorům předal trofeje místostarosta města Třeboň p. Jan Ouška, seniorům dokonce zástupce Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Celá akce, jejíž závěrečné finále mělo mohutnou diváckou podporu, byla koncipována jako generální zkouška pro Mistrovství Evropy juniorů a seniorů v roce 2002, o jehož uspořádání se na žádost Celoevropské federace Taekwon-do ITF ČR uchází. (R. Kaňka)

    Bohemia *** Regent
    Generálním partnerem
    Českého svazu Taekwon-Do ITF
    na letošním mistrovství byl
    Hotel BOHEMIA *** & Regent
    v Třeboni.

    Partneři letošního mistrovství ČR v Taekwon-Do ITF byli : Rajtr & spol., Rencar, Sign, Výtahy Král, Naeryo v.o.s., Lavana s.r.o., Envi, Yper s.r.o., SGB CZ, Šrotýř a synové, ALEX sport, F&G elektronika s.r.o., ČSTV.
    Mediální mistrovství propagovali : Radio FAKTOR, Deníky Bohemia, Listy Jindřichohradecka, deník Sport, televize NOVA, Fighter´s magazín a Journal TV.

    Absolutní mistři ČR pro rok 2000


    Lukáš Vaněk
    (Tong il Č. Budějovice)
    senior A

    Monika Lejnarová
    (Dan Gun Praha)
    seniorka A

    Jan Kubát
    (Hwa Rang Praha)
    junior A

    Petra Tošnarová
    (Hwa Rang Praha)
    juniorka A

    Václav Pour
    (Tong il Č. Budějovice)
    senior B

    Veronika Beranová
    (Tong il Č. Budějovice)
    seniorka B

    Martin Procházka
    (Toi-gye Praha)
    junior B

    Lucie Janíková
    (Se Jong Opava)
    juniorka B



    Ve Varšavě proběhl ojedinělý zápas Taekwon-Do ITF : POLSKO vs. EVROPA ! pozvánka znak Polské federace
  • ( 6. listopadu 2000 ) Polský svaz Taekwon-Do ITF v rámci Evropského kongresu AETF (All Europe Taekwon-Do Federation), který se konal 3. - 5.11.2000 v hlavním městě Polska, ve Varšavě, uspořádal také ojedinělé utkání ve sportovním boji Taekwon-Do ITF. 5. listopadu 2000 v 18:00 hodin se ve zcela zaplněné sportovní hale akademie fyzikální výchovy ve Varšavě, spolu utkali státní reprezentanti Polska a vybraní úspěšní reprezentanti z různých Evropských států (jen pro informaci - Polský seniorský mužský tým je aktuálním držitelem titulů mistrů světa i Evropy v této disciplíně). Za každý tým zde nastoupilo 5 mužů a 4 ženy (bohužel se zde nepředstavil nikdo z českých vynikajících reprezentantů, přestože o ně byl značný zájem. Ve stejném termínu u nás probíhalo Mistrovství ČR 2000). Navíc pořadatel připravil exhibiční ukázky dalších částí Taekwon-Do ITF včetně nové disciplíny - tradičního sparingu, ve kterých se představili mimo jiné také mistři Evropy J. Suska a M. Walach. Této ojedinělé akce se také přímo účastnil Polský ministr sportu a členové polského olympijského výboru, předseda evropské federace ITF a delegace národních zvazů ITF mnoha evropských zemí včetně ČR(Marek Lazor a Petr Smejkal). Celé utkání přenášela také polská televize, celostránkové reportáže vycházely celý týden v největších polských sportovních novinách "Sports Review" a celonárodním deníku "Tribune".
    Polsko nakonec dokázalo ve výborném domácím prostředí porazit vybraný Evropský tým v poměru 12:6 (za vyhraný zápas byli 2 body, za prohru žádný bod), když prohráli jen 3 zápasy z 9-ti a opětovně potvrdili, že jsou opravdu špička. Další velice zajímavý zápas chystá Polský svaz Taekwon-Do ITF na březen příštího roku, když si ke vzájemnému utkání pozvala jeden z pěti nejlepších států světa - Uzbekistan. Tadeusz Łoboda & Marek Lazor

    Vývoj zápasu Polsko X Evropa
    zápassoupeřibodySkore
    1.muži do 54 kg : Milosz Moskaluk x Peter Asztalos (Maďarsko)2:02:0
    2.ženy do 70 kg : Dorota Majorkiewicz x Petra Roslund (Švédsko) 2:04:0
    3.muži do 63 kg : Konrad Olliewicz x Ivan Clement (Holandsko)0:24:2
    4.ženy do 63 kg : Anita Pasek x Pernilla Johansson (Švédsko)2:06:2
    5.muži do 71 kg : Daniel Pienkowski x Alexander Maslov (Rusko) 0:26:4
    6.ženy do 58 kg : Katarzyna Zoledziewska x Julia Cross (Skotsko)2:08:4
    7.muži do 80 kg : Tomasz Idzikowski x Zelg Galesic (Chorvatsko) 2:010:4
    8.ženy nad 70 kg : Malgorzata Rogaczewska x Birgid Sasse (Německo)0:210:6
    9.muži nad 80 kg : Dariusz Idzikowski x R. Andersson (Švédsko)2:012:6






    Nové propozice na letošní svazové soutěže !
  • ( 17. října 2000 ) Můžete se podívat do kolonky národní soutěže, kde se již aktuálně nacházejí propozice na letošní Mistrovství České republiky Taekwon-Do ITF 2000 juniorů a seniorů skupin A a B , které se bude konat v Třeboni 4. - 5. listopadu 2000. Také zde již najdete propozice na letošní 2. soutěž středisek talentované mládeže Českého svazu Taekwon-Do ITF. (Marek Lazor)



    Republiková soutěž Taekwon-Do ITF - junioři a senioři sk. B !
  • ( 22. října 2000 ) V sobotu 21. října 2000 proběhla ve velké sportovní hale v Třeboni republiková soutěž Taekwon-Do ITF juniorů a seniorů skupupiny B. Více jak 80 závodníků zde soutěžilo o prvenství ve čtyřech disciplínách a také o body do soutěže o absolutního mistra České republiky 2000 v Taekwon-Do ITF. Nejvíce se na této soutěži dařilo škole Taekwon-Do ITF Tong il České Budějovice. Nejúspěšnějším seniory této soutěže se nakonec stali : Václav Pour a Veronika Beranová (oba Tong il Č. B.). Titul nejúspěšnějších juniorů soutěže vybojovali : Martin Procházka (Toi Gae Praha) a Lucie Zedková (Sam Moon Opava). Kompletní výsledky této soutěže můžete najít v kolonce národní soutěže.Gratulujeme a všem přejeme hodně štěstí v nejdůležitější letošní soutěži - Mistrovství České republiky, které se koná již 4.-5.11.2000 v Třeboni. (Marek Lazor)

    nástup matsogi matsogi
    wirok nej junioři nej senioři



    Technický seminář s mistrem Hwang Ho Yongem na Severní Moravě ! účastníci semináře
  • ( 22. října 2000 ) Ve středu 18. října 2000 se uskutečnil v Ostravě další z řady technických seminářů Taekwon-Do ITF pro nejvyšší technické stupně na Moravě. Jako vždy i tentokrát seminář vedl mezinárodní instruktor Taekwon-Do ITF pro ČR korejský mistr Hwang Ho Yong (7. Dan). Náplň semináře byla opravdu pestrá. Jako první se postupně cvičily technické sestavy Yul-Gok (na modrý pásek) až Juche (na III. Dan), následovala výuka boje Ibo a Ilbo matsogi, vyšší pásy také absolvovali trénink tando matsogi (boj s a proti noži) a nakonec se procvičovaly speciální techniky (kopy) na lapy ve výskoku. Další pokračující seminář je plánován na Severní Moravě na měsíc listopad. Jsme rádi, že zájem o tyto semináře je na Moravě velmi vysoký. Projevují o ně zájem nejen běžní členové moravských oddílů, ale také reprezentanti ČR v Taekwon-Do ITF, kterých se zde i přes svůj další nabitý program sešlo 7. (Marek Lazor)

    tul Juche nácvik matsogi speciální techniky



    Škola Taekwon-Do ITF So San Znojmo úspěšně reprezentovala v Německu a Itálii !
    znak školy foto členů školy
  • ( 16. října 2000 ) Škola taekwon-Do ITF So San Znojmo se zúčastnila 17. září 2000 šestého ročníku velké ceny OPEL Preis v německé Bochumi. Této soutěže se Znojmo účastnilo již podruhé. Celkově se podařilo získat 10 medailí jak z boje, tak i z technických sestav.
    Následně 14.-15.října 2000 se znojemská škola zúčastnila také 4. otevřeného mistrovství Itálie v Riccione v kategorii žákovských stupňů. Znojemská škola se prozatím účastnila všech čtyř ročníků, vždy s lepšími výsledky. Také letos si studenti ze Znojma odvezli v konkurenci 13 států Evropy výborných 9 medailí. Za skvělou reprezentaci Vám děkuji celé vedení školy So San Znojmo. Znojemská škola zde touto cestou také oficiálně představuje své nové internetové stránky na adese : http://www.volny.cz/taekwondoitf/. (František Macek)
    Foto z Německa
    Výsledky z Německa
    1. místo : Páleník Martin - tul
    1. místo : Kuřitka Jiří - tul
    2. místo : Páleník Martin - matsogi
    2. místo : Váka Petr - matsogi
    2. místo : Homola Tomáš - matsogi
    3. místo : Šabacký Miroslav - tul
    3. místo : Šabacký Míroslav - matsogi
    3. místo : Kalaš Libor - matsogi
    3. místo : Diviš Aleš - matsogi
    3. místo : Švejcar Martin - matsogi
    Foto z Itálie
    Výsledky z Itálie
    1. místo : Páleník Martin - tul (kup)
    1. místo : Krulová Veronika - matsogi (kup)
    2. místo : Sobotková Květuše - tul (kup)
    2. místo : Dechetová Eva - tul (kup)
    2. místo : Salášek Pavel - tul (kup)
    2. místo : Páleník Martin - matsogi (kup)
    3. místo : Kolářová Michaela - tul (kup)
    3. místo : Kolářová Michaela - matsogi (kup)
    3. místo : Král Igor - matsogi (kup)


    Česká státní repezentace úspěšně startovala na ITALIAN OPEN 2000 !
    společné foto po soutěži
  • ( 16. října 2000 ) Česká národní reprezentace Taekwon-Do ITF se v rámci své technické přípravy zúčastnila 13.-15.10.2000 letošního 4. ročníku mezinárodního turnaje ITALIAN OPEN 2000 v Riccione. Celé soutěže se zúčastnilo více jak 300 závodníků z 12-ti států celé Evropy. Za většinu států startovalo také mnoho reprezentantů. Za Českou republiku zde startovalo 24 státních reprezentantů (soutěž mistrovských stupňů - Danů) a dále početné výpravy ze škol Taekwon-Do ITF z Brna a Znojma (soutěž žákovských stupňů - kupů). Soutěžilo se v disciplínách technické sestavy a sportovní boj. Zavodníci z české republiky (a to nejen reprezentanti) opětovně potvrdili, že patříme v Taekwon-Do ITF mezi 5 nejúspěšnějších států na světě a po výborných výkonech se dokázali úmístit prakticky ve všech kategoriích. Celkově 9 zlatých medailí, 8 stříbrných a 10 bronzových medailí, které dokázal získat jen v kategorii mistrovských technických stupňů Dan český národní tým, nás jasně zařadil na první místo zúčastněných států. Neméně úspěšné byly také výpravy škol Taekwon-Do ITF z Brna a Znojma.
    Přestože tato soutěž patří pro náš národní tým mezi ty testovací, a mnohé se našim reprezentantům také ještě nezdařilo, bylo i zde jasně vidět, že světový úspěch České republiky v Taekwon-Do ITF je zasloužený, trvalý a především ne náhodný. Nyní se již naši reprezentanti chystají na letošní nejdůležitější národní soutěž - Mistrovství ČR 2000 (4.-.5.11.2000), kde v samotném závěru předá náměstek ministra školství mládeže a tělovýchovy ČR prestižní poháry absolutním mistrům ČR za rok 2000. (Marek Lazor)




    Výsledky českého národního týmu na ITALIAN OPEN 2000
    Technické sestavy
    1. místo : Košátko Michal - I. Dan junioři
    1. místo : Sýkora Miroslav - I. Dan senioři
    1. místo : Kaňka Rostislav - IV. Dan senioři
    1. místo : Brabcová Monika - I. Dan seniorky
    2. místo : Tihelka Kamil - I. Dan junioři
    2. místo : Teslík Jiří - I. Dan senioři
    2. místo : Pichová Jana - I. Dan juniorky
    3. místo : Mraček Jan - I. Dan junioři
    3. místo : Vyvial Kamil - I. Dan senioři
    3. místo : Hanousková Hana - I. Dan seniorky
    3. místo : Mikulenková Jana - II. Dan seniorky
    3. místo : Khunová Věra - II. Dan seniorky
    3. místo : Kaňková Šárka - III. Dan seniorky
    Sportovní boj
    1. místo : Mraček Jan - junior do 63 kg (Dan)
    1. místo : Košátko Michal - junior do 70 kg (Dan)
    1. místo : Němcová Věra - juniorky do 52 kg (Dan)
    1. místo : Khunová Věra - seniorky do 65 kg (Dan)
    1. místo : Mašek Jaroslav - senioři nad 80 kg (Dan)
    2. místo : Huy Hoang Quang - junior do 52 kg (Dan)
    2. místo : Bobek Tomáš - junior do 70 kg (Dan)
    2. místo : Tihelka Kamil - junior nad 70 kg (Dan)
    2. místo : Stránská Markéta - juniorky do 52 kg (Dan)
    2. místo : Lejnarová Monika - senorky nad 65 kg (Dan)
    3. místo : Kubát Jan - junior do 63 kg (Dan)
    3. místo : Vaněk Lukáš - senior do 70 kg (Dan)
    3. místo : Teslík Jiří - senior do 80 kg (Dan)
    3. místo : Hanousková Hana - seniorky nad 65 kg (Dan)



    "Profesionálové" TaeKwon-Do ITF !
    Frýdek Místek
  • ( 16. října 2000 ) Škola TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek se může pyšnit dalším rozjetým projektem. Nadšení rodiče a děti se rozhodli a zvolili si svou cestu Do … TaeKwon-Do ITF. Na 8.ZŠ do září 2000 tedy funguje speciální 4.A TaeKwon-Do ITF třída s rozšířenou výukou tělesné výchovy, tedy korejského bojového umění sebeobrany. Třída má celkem 24 žáků (12 děvčat a 12 chlapců), Cílem je, aby se děti staly další skvělou lidskou vizitkou nejen v umění a ve sportu, ale také ve škole a ve svém životě. Od 8. do 13. října absolvovala 4.A školu v přírodě v Rekreačním středisku Dolu Paskov na Morávce v Beskydech (viz fotografie). Každé dopoledne se věnovali základům TaeKwon-Do ITF (techniky do žlutého pásku, cvičení s lapami, videoprogram), odpoledne se vyučovali ostatním předmětům. Tito "profesionální" taekwon-disté ITF zvládli také vycházky do přírody a stravování 5x denně. Nad jejich vzděláváním a rekreací bděla třídní učitelka Jana Kolářová, vychovatelka paní Kašparová, kterým je třeba poděkovat za jejich obětavou péči, děti měly díky nim opravdu pestrý program. Vyučovali je i Jozef Juhás, II.Dan, Miroslav Sýkora, II.Dan, Michael Žitník, 3.Kup. Na 8.ZŠ se speciální třída věnuje TaeKwon-Do ITF vždy v úterý a ve čtvrtek od 7.30 do 8.45 a také ve středu a v pátek od 15.30 do 17.00. Leaderem třídy je Filip Gavlas (nar. 1990), modrý pásek, člen Střediska talentované mládeže Severní Moravy a Slezska, cvičí již tři roky a již několikrát již startoval na Mistrovství České republiky žáků, kde již také nějaké medailové zápisy provedl, ve třídě jsou ještě dva držitelé žlutého pásku a tři držitelé bíložlutého pásku, ostatní děti mají bílý pásek. Mnohé z dětí již v roce 1999 navštěvovali zájmový kroužek TaeKwon-Do ITF (letos až 50 dětí!), takže mají o korejském umění určité informace, znalosti a dovednosti. Již v roce 1995, rok po začátku soutěžních aktivit prvních taekwon-distů ITF z Frýdku-Místku, se stali F-M žáci nejlepšími v ČR, když v Praze na Mistrovství ČR získali nejvíce úspěchů a oba tituly pro nejúspěšnějšího jednotlivce a tým. Již tři odchovanci (z toho dvě děvčata) se prosadili v juniorské státní Reprezentaci a získali cenné kovy a zážitky z Indie, Itálie, Skotska a dokonce Koreje na Mistrovstvích Evropy i světa. Široká dětská a mládežnická základna TaeKwon-Do ITF ve F-M a okolí je tedy určitě perspektivní. Tento projekt je špičkou pyramidy systematické práce s dětmi a mládeží. Mladí taekwon-disté ITF z F-M dosahují opravdu vynikajících výsledků nejen doma, ale v případě juniorských reprezentantů ČR i v zahraničí. Korejské bojové umění sebeobrany však není jen sportem a proto je třeba si všimnout, že valná většina, ne-li všichni z nich jsou i dobrými lidmi. Přejme dětem, ať si osvojí zdvořilost, čestnost, vytrvalost, sebeovládání, ať je nezkrotný duch neopustí, ať si váží Mistra a Sonbe, nikdy TaeKwon-Do ITF nezneužijí a ať dodržují svobodu, pravdu a mír, nejen při cvičení TaeKwon-Do ITF, ale hlavně v životě, protože TaeKwon-Do ITF je způsob života. Hodně štěstí. (Miroslav Sýkora)




    Aktualizace oficiálního servru ITF !
    ITF 2000
  • ( 16. října 2000 ) Vy všichni, kteří se zajímáte o dění v Taekwon-Do ITF, jste již určitě také nejednou navšívili také oficiální internetové stránky Mezinárodní federace Taekwon-Do - ITF (International Taekwon-Do Federation) na adrese : http://www.itf-taekwondo.com. V tomto okamžiku Vám můžeme oznámit, že celé stránky prošly a stále ještě procházejí úpravami, které by Vám měli přinést nové a aktuálnější informace o všem podstatném v Taekwon-Do ITF. Neváhejte proto a navštivte tento server, možná tam naleznete i právě to co hledáte. (Marek Lazor)




    Mistrovství České republiky žáků v Taekwon-Do ITF 2000 !
    Mistrovství ČR žáků 2000
  • ( 8. října 2000 ) V sobotu 7.10.2000 se uskutečnilo ve velké sportovní hale v Třeboni letošní Mistrovství České republiky žáků v Taekwon-Do ITF. Celého mistrovství se zúčastnilo více jak 100 žáků z většiny českých škol Taekwon-Do ITF. Navíc přijeli také pozvaní zástupci školy Taekwon-Do ITF Ge Baek Prešov ze Slovenska. Žáci soutěžili tradičně ve svých třech disciplínách - technické sestavy, soutěžní boj a speciální přerážecí techniky. Ti nejlepší pak zaslouženě získali za své výkony medaile. Můžete se také podívat na kompletní výsledkové listiny. Součástí tohoto mistrovství bylo také vyhlášení absolutních mistrů české republiky za rok 2000 v žákovské kategorii (vyhlášení viz níže). Všem gratulujeme k výborným výkonům. Článek o mistrovství z regionálního deníku Jihočeské listy. (Marek Lazor)






    Absolutní mistři České republiky 2000 Taekwon-Do ITF - kategorie žaci

    Marek Řeřicha
    Taekwon-Do ITF Hwa Rang Praha
    Ilona Hambergerová
    Taekwon-Do ITF Hwa Rang Praha

    Kompletní výsledky celé soutěže o žákovského mistra ČR 2000



    Podzimní oblastní soutěž Taekwon-Do ITF proběhla i v Jižních Čechách !
    Taekwon-Do ITF Třeboň
  • ( 5. října 2000 ) Škola Taekwon-Do ITF Třeboň se stala organizátorem podzimní oblastní soutěže v Jižních Čechách, která se konala ve velké sportovní hale v Třeboni 1.10.2000, pro žákovskou, juniorskou i seniorskou skupinu. Zúčastnilo se jí na 70 soutěžících. Můžete si zde také prohlédnout kompletní výsledkové listiny ze všech soutěží. Nejúspěšnějšími závodníky v jednotlivých kategoriích se v jižních čechách stali : žák Šesták Přemysl, Tong Il (2:0:1), žákyně Ludačková Lucie, Tong Il a Adensamová Jana, Won Hyo (obě 1:0:0), junior Alexa Zdeněk, Tong Il (3:0:1), juniorka Gerberová Žaneta , Tong Il (3:0:0), senior Vaněk Lukáš a Pour Václav, oba Tong Il (3:1:0), seniorka Klimešová Marcela, Naeryo Č.B. Nejúspěšnější školou se pak v soutěži žáků, juniorů i seniorů stala vždy Škola Tong- il Č. Budějovice s 28 zlatými medailemi. Součástí bylo i vyhlášení juniorských a seniorských mistrů jihočeské oblasti. Žákovští mistři jihočeské oblasti budou slavnostně vyhlášeni během Mistrovství ČR žáků 7.10.2000 v Třeboni. Výsledky této soutěže jsou započítávány do celkového hodnocení o absolutního Mistra České republiky 2000, jehož vyhlášení se již kvapem blíží. (R. Kaňka)



    Vyhlášení absolutních Mistrů Jihočeské oblasti za rok 2000 !
    žák: Chaloupka Jan (Tong-il Č. Budějovice)
    žákyně : Pluháčková Markéta (Naeryo Č. Budějovice)
    Junior B: Alexa Zdeněk (Tong-il Č. Budějovice)
    Junior A: Mraček Jan (Won-hyo Třeboň) a Cába Dušan (Naeryo Č. Budějovice)
    Juniorka B: Geberová Žaneta (Tong-il Č. Budějovice)
    Senior B: Pour Václav (Tong-il Č. Budějovice)
    Senior A: Vaněk Lukáš (Tong-il Č. Budějovice)
    Seniorka B: Šolarová Petra (Naeryo Č. Budějovice)
    Seniorka A: Klimešová Marcela (Naeryo Č. Budějovice)



    Podzimní oblastní soutěž Taekwon-Do ITF v Praze proběhla !
    Sonkal Praha
  • ( 4. říjen 2000 ) Poslední zářijová sobota patřila na Černém Mostě setkání nejlepších taekwondistů z Prahy. Škola Taekwon-Do ITF Sokal Praha uspořádala druhou oblastní soutěž ve velkém stylu, pro závodníky byly přichystány 3 ringy s tatami a pro disciplíny T-ki a wirok stojany. Soutěže se zůčastnilo 77 závodníků z 5-ti pražských oddílů, nad jejichž výkony bdělo 18 rozhodčích (mj. také ze středních a jižních Čech). Výpomoc rozhodčích z jiných oblastí přispěla ke zvýšení kvality celé soutěže. Ve všech věkových skupinách (žáci, junioři a senioři) předvedli mnozí závodníci skvělé výkony. Můžete si zde již také prohlédnout kompletní výsledkové listiny ze všech soutěží. Nejúspěšnějšími závodníky v jednotlivých kategoriích se nakonec stali: žák - Řeřicha Marek, Hwa-Rang Praha (3-0-0), žákyně - Hambergerová Ilona, Hwa-Rang Praha a Sykorová Barbora, Kerberos (2-0-1), junior - Bobek Tomáš, Sonkal Praha (2-2-0), juniorka - Waczková Marcela, Kerberos (3-0-0), senior - Novák Martin a Steiger Marian, oba Kerberos (2-0-0), seniorka - Lejnarová Monika (2-1-1). Výsledky této soutěže jsou započítávány do celkového hodnocení o Mistra České republiky 2000, jehož vyhlášení se již kvapem blíží. (Ondřej Vrábel)

    nástup před soutěží technické sestavy sportovní boj



    Podzimní oblastní soutěž Taekwon-Do ITF Severní a Jižní Morava proběhla !
    Jana Mikulenková
  • ( 24. září 2000 ) V sobotu 23.9.2000 proběhla ve velké sportovní hale v Hlučíně již 2. letošní Severomoravská oblastní soutěž žáků, juniorů a seniorů v disciplíně tul a matsogi jednotlivců. Navíc se této oblastní soutěže tentokrát zúčastnily také školy Taekwon-Do ITF z Jižní Moravy a také pozvaní hosté z Polské Czestochowské akademie Taekwon-Do ITF. Soutěže se zůčastnilo celkem 125 závodníků ze 7-mi škol Taekwon-Do ITF (4 severomoravské, dále Brno, Třebíč a Czestochowa) mezi kterými nechyběli ani státní reprezentanti ČR - medailisté z letošního ME ve Skotsku a MSJ v Koreji. Z Polska navíc přijela mimo jiné úspěšná juniorka Alexandra Nowak (dvojnásobná juniorská mistryně Polska z letošního roku).
    Soutěž v Hlučíně proběhla ve velkém stylu, za výborné atmosféry, navíc bez jakýchkoliv zbytečných zranění či nečestných zákroků. Favorité také i zde většinou potvrzovali, že jsou favority opravdu zaslouženě, ale nechyběly i některé překvapivé výsledky. Můžete se již také podívat na konečné výsledkové listiny, kdy se všechny výsledky navíc započítávají do soutěže o mistra oblasti 2000 (viz níže) a následně také do soutěže o absloutního mistra ČR 2000, kteří se budou vyhlašovat na jednotlivých MČR (v říjnu a listopadu) v Třeboni.
    Celkoví vítězové jednotlivých skupin (každý z nich dokázal vyhrát obě své disciplíny) : žákyně Raczová Iveta (Frýdek Místek), žák Svojanovský Lukáš (Brno), juniorka Janíková Lucie (Se Jong Opava), junior Košátko Michal (Frýdek Místek) a Kubíček Marek (Se Jong Opava), seniorka Mikulenková Jana (IL DONG Ostrava) a senior Sýkora Miroslav (Frýdek Místek). Celkově nejúspěšnější školou se nakonec díky velice vyrovnaným výkonům ve všech soutěžích nakonec se ziskem 14-ti zlatých medailí stala škola Taekwon-Do ITF Frýdek Místek. Gratulujeme. Další Severomoravské oblastní soutěž, na kterou Vás všechny již nyní zveme se uskuteční na jaře příštího roku. (Marek Lazor)
    nástup před soutěží technické sestavy sportovní boj



    Vyhlášení absolutních Mistrů Severomoravské oblasti za rok 2000 !
  • ( 24. září 2000 ) Na základě soutěžních výsledků z jarní a podzimní Severomoravské oblastní soutěže zde nyní vyhlašujeme absolutní mistry Taekwon-Do ITF, oblast Severní Morava za rok 2000. V kategorii žáků se mistry oblasti pro rok 2000 stávají Iveta Ráczová a Radek Košátko (oba Frýdek Místek), v kategorii juniorů Alena Ježová a Michal Košátko (oba Frýdek Místek) a v poslední nejprestižnější senirské kategorii se mistry Severomoravské oblasti stávají Jana Mikulenková (IL DONG Ostrava) a Miroslav Sýkora (Frýdek Místek). Všem jmenovaným gratulujeme a přejeme jim zároveň také hodně štěstí na letošním mistrovství ČR Taekwon-Do ITF, kde vyvrcholí celoroční soutěž o titul absolutního mistra ČR 2000. Jana Mikulenková i Miroslav Sýkora jsou držitelé titulu absolutního mistra ČR v Taekwon-Do ITF za rok 1999 a budou ho v letošním roce obhajovat ! (Marek Lazor)



    Galérie úspěšných českých reprezentantů Taekwon-Do ITF !
    Galerie úspěšných
  • ( 17. září 2000 ) Oddělení české statní reprezentace Taekwon-Do ITF pro Vás všechny připravilo a právě zveřejnilo novou stránku - galérii úspěšných českých státních reprezentantů Taekwon-Do ITF. Na této nové stránce můžete najít kompletní seznam všech českých reprezentanů, kterým se podařilo získat na Mistrovství světa či Evropy medaili v individuální soutěži. Každý takovýto reprezentant zde má svoji osobní kartu se svojí fotografií a výčtem všech dosažených umístění. Můžete zde najít opravdu hodně zajímavých informací. Můžete zde mimo jiné najít také Radku Dlouhou (8-mi násobnou mistryni Evropy a mistryni světa), Jaromíra Michla (aktuálního mistra světa a 2. násobného mistra Evropy), nebo také Věru Němcovou (3-násobnou juniorskou mistryní Evropy a nejlepší juniorkou Evropy 2000). Doufáme, že se Vám nová stránka bude líbit a budete se i Vy snažit na ní dostat. My Vám v tom rádi pomůžeme. (Marek Lazor)



    Novinka ! Propozice k většině soutěží také na internetu !!
    Český svaz TK-D ITF
  • ( 13. září 2000 ) V rámci dalšího zkvalitnění služeb Českého svazu Taekwon-Do ITF svým členům budeme od nynějška přinášet v předstihu velkou většinu propozicí na oficiální svazové soutěže také zde na internetu. Soutěžní propozice si tak můžete v klidu prostudovat Vy všichni, kteří o ně máte zájem a kterých se to týká (dodnes jste měli pouze jeden výtisk u vedoucího školy). Již nyní se můžete podívat do kolonky národní soutěže, kde se nacházejí propozice k nejbližším svazovým soutěžím (drtivá většina oblastních soutěží, Mistrovství ČR záků 2000, nebo republikové soutěže skupiny B). Na internetu budeme zveřejňovat pouze propozice k soutěžím vždy bez přihlášky. Přihlášku bude dostávat zatím vždy pouze Váš vedoucí školy, který je také jedinný oprávněný přihlásit Vás na danou soutěž. Doufáme, že toto drobné zlepšení zkvalitní i Vaši přípravu na svazové soutěže. (Marek Lazor)

    copyright © Czech Taekwon-Do ITF Federation 2000