4. číslo Bulletin
Čevenec - Srpen 1999 98. 1. 2. 3. starší čísla :


  • Čech mistrem světa v Taekwon-Do ITF !
    Jaromír Michl - mistr světa 1999 !!! česká reprezentace na MS s mistrem Hwang Ho Yongem ( ÚSPĚCH ! ) České sportovní Taekwon-Do ITF dosáhlo na letošním 11. seniorském mistrovství světa v Argentině (Buenos Aires, 29.8.1999-5.9.1999) historického úspěchu, když Českobudějovický reprezentant Jaromír MICHL získal v soutěži specialní přerážecí techniky 1. místo a titul mistra světa pro rok 1999 !!! Jaromírovi ve stejné disciplíně patří také letošní titul mistra Evropy.
    Neméně skvělý je také úspěch mladé Ostravské reprezentantky Jany MIKULENKOVÉ, která dokázala získat 2. místo na světě ve sportovním boji do 52 kg a 2. místo v technickych sestavách na II. Dan. Bronzové medaile v individuální soutěži dále získali Radka DLOUHÁ v technických sestavách na III. Dan, Jaroslav MAŠEK ve sportovním boji nad 80 kg, Monika BRABCOVÁ a Miroslav SÝKORA v technických sestavách na I. Dan. V týmové soutěži se více dařilo děvčatům, které nakonec získali ve čtyřech disciplínách 3 x třetí místo, chlapcům se ze stejných disciplín podařilo získat třetí místo jedno.
    Jaroslav Mašek - 3. místo ve sportovním boji Jana Mikulenková - vicemistryně světa v boji do 52 kg a v technických sestavách na II. Dan Český reprezentační tým tak plně zužitkoval náročnou letní přípravu v Jihočeské Třeboni, když v konkurenci více jak 80 států světa s více jak 600 závodníky získal 11 medailí. V celkovém hodnocení národů jsme skončili na výborném 6. místě na světě (za KLDR, Argentinou, Polskem, Uzbekistanem a Německem). V úterý 7.9.1999 v dopoledních hodinách přiletěla celá naše výprava zpět do České republiky. Celý český tým je v pořádku a bez větších zranění (havarie místního argentinského letadla v Buenos Aires byla sice v blízkosti dějiště mistrovství světa, ale pro český tým bez jakýchkoliv následků). Podrobnější reportáž z mistrovství světa si můžete přečíst v následujícím čísle Fighter´s magazínu. Další již 12. seniorské mistrovství světa se bude konat v roce 2001 v Itálii. Příští rok napodzim se bude konat další 5. juniorské mistrovství světa v KLDR.
    (mala)

    kompletní výsledky české státní reprezentace ze SMS v Argentině :
    jednotlivci :
    1. místo: Jaromír Michl, T-KI muži
    2. místo: Jana Mikulenková, tul II. Dan ženy
    2. místo: Jana Mikulenková, matsogi do 52 Kg ženy
    3. místo: Radka Dlouhá, tul III. Dan ženy
    3. místo: Jaroslav Mašek, matsogi nad 80 Kg muži
    3. místo: Miroslav Sýkora, tul I. Dan muži
    3. místo: Monika Brabcová, tul I. Dan ženy
    týmy :
    3. místo: matsogi ženy
    3. místo: tul ženy
    3. místo: T-KI ženy
    3. místo: T-KI muži



    nástup seniorských závodníků
  • (27. září 1999) Letošní podzimní oblastní soutěž v Taekwon-Do ITF na Severní Moravě proběhla tentokrát 25.-26. září 1999 ve Frýdku Místku. senioři muži A V kategorii tul a matsogi se utkalo více jak 80 závodníků (žáci, junioři, senioři) z pěti oddílů Severní Moravy (účastnili se také závodníci z klubu Raptor Olomouc). Po velmi dobrých výkonech se nakonce nejůspěšnějšími žáky stali Iveta Ráczová, Michal Torhan (oba Frýdek Místek) a Matěj Vlček (Ostrava), nejůspěšnějšími juniory Martina Řezáčová a Michal Košatko (oba Frýdek Místek) a nejúspěšnějšími seniory Jana Žylová a Miroslav Sýkora (oba také Frýdek Místek). Nejůspěšnější školou se ziskem 16. zlatých medailí se stal Frýdek Místek před IL Dong Ostravou a Se Jong Opavou. Na výsledkové listiny z jednotlivých soutěží se můžete podívat zde. (mala)


    znal školy T-KD ITF Tong Il České Budějovice
  • V sobotu dne 11.9.1999 se v rámci " Táborských slavností " konal "Den bojových umění", jehož program zahrnoval ranní a dopolední seminář Shotokan karate s H. Rotzigem, jedním z prvních učitelů Shotokan karate v Evropě, dále v podvečer přátelské utkání v karate mezi klubem z Tábora a německé Kostnice a vyvrcholením akce byla večerní "Show bojových umění" v hotelu Palcát Tábor. Kromě několika ukázek předních jihočeských karatistů zde předvedli své umění i stoupenci juda, aikida a musada. Ovšem jednoznačně největší úspěch sklidilo u diváků, kterých zde bylo přes 350, 15-ti minutové exhibiční vystoupení Taekwon-do ITF, které zde prezentovali členové Taekwon-do ITF školy Tong-il z Č. Budějovic pod vedením svého trenéra MUDr. Rostislava Kaňky, IV. Dan. Jako tradičně největší aplaus sklízely především ukázky sebeobrany a přerážecí techniky. (R. Kaňka)


    účastníci soustředění
  • O letních prázdninách se konal 8. ročník letního sportovního soustředění Taekwon-do ITF školy Tong-il České Budějovice, kterého se pravidelně zúčastňuje přes 40 taekwon-distů. Letos se konalo v Sezimově Ústí, bylo určeno pro zájemce starší 12-ti let a cvičilo zde 52 českobudějovických taekwon-distů.
    Hlavní náplní této osmidenní akce byly samozřejmě tréninky Taekwon-do a všeobecná sportovní pohybová příprava; kromě ranní 45 minutové rozcvičky probíhaly tréninky 2-3 x denně, vždy odděleně dle T.S. Poslední trénink končil ve 21.00 hodin. Většinu tréninků vedl MUDr. Rostislav Kaňka, IV. Dan, dále se na tréninkové přípravě mladších kolegů podíleli také Eva Jiřincová, I. Dan, Lukáš Vaněk, I. Dan a Vendula Králová, 1. kup. Na závěr soustředění proběhly zkoušky na vyšší žákovské technické stupně, které skládalo 28 vybraných nejlepších "tongiláků".
    Podobnou akci pro naše nejmladší členy se letos bohužel z časových důvodů nepodařilo zorganizovat, v loňském roce jsme však kromě sportovního letního soustředění pro starší cvičence organizovali letní sportovní tábor pro děti do 11 let, který měl mezi naší "drobotinou" obrovský úspěch. Vynasnažíme se, abychom je příští léto o jejich soustředění "neošidili". (R. Kaňka)


  • logo mistrovství ( 23.8.1999 ) 18 českých seniorských státních reprezentantů skončilo náročnou přípravu (30.7. - 8.8.1999 a 13.8. - 22.8.1999, Třeboň) pro svůj letošní nejdůležitěší start na 11. Mistrovství světa v Taekwon-Do ITF v Argentině. 14 Nominovaných reprezentantů potom již 24.8.1999 v 16:05 odlétá do dějiště mistrovství - Buenos Aires. Čeští reprezentanti zde budou obhajovat výsledky z posledního mistrovství světa z Ruska 1997, kde získali 9 x stříbrnou medaili (z toho 5 x v individuální soutěži) a jednu bronzovou. Přejeme hodně úspěchů a o výsledcích budeme neprodleně informovat zde a v servisu ČTK. (mala)

    Nominovaní závodníci za Českou republiku

    Jaromír Michl
    III. Dan, T-KI
    tým muži

    Jindřich Michl
    Wirok
    tým muži

    David Petrů
    II. Dan, 71 kg
    tým muži

    Miroslav Sýkora
    I. Dan
    tým muži

    Zdeněk Straka
    80 kg
    tým muži

    Jaroslav Mašek
    +80 kg
    tým muži

    Radka Dlouhá
    III. Dan, 58 kg, Wirok
    tým ženy

    Jana Mikulenková
    II. Dan, 52 kg
    tým ženy

    Věra Khunová
    63 kg
    tým ženy

    Hana Hanousková

    tým ženy

    Monika Lejnarová
    70 kg, T-KI
    tým ženy

    Marcela Klimešová
    +70 kg
    tým ženy

    Rostislav Kaňka
    IV. Dan

    Monika Brabcová
    I. Dan



    nábor členů !
  • Jste z Ostravy a chtěli by jste začít cvičit Taekwon-Do ?? KT Taekwon-Do ITF Ostrava - škola IL DONG přijímá v měsíci zaří nové členy do své školy Taekwon-Do. Zájemci od 6-ti let mohou cvičit buďto ve škole v Ostravě, nebo v blízkém městě Hlučíně. Podrobné informace a přihlášku najdete přímo na jejich internetových stránkách. Nebo se přijďte podívat 6.10.1999 (středa) v 18:00 hodin na exhibici našich členů (mj. vicemistryně světa Jana Mikulenková, mistr Evropy Jiří Teslík) v tělocvičně ZŠ V Zálomu v Ostravě Zábřehu (bus 36, 47, 58 zastávka Pískové doly). Přijďte, těšíme se na Vás !!! (mala)


  • účastníci soustředění ( 12.8.1999 ) První letní soustředění malých cvičenců Taekwon-Do "Junior academy" školy IL DONG Ostrava proběhlo v době od 5.7. - 11.7. 1999 na Těrlické přehradě
    Naše skupina "Junior academy" školy Taekwon-Do ITF IL DONG Ostrava funguje od 1.4.1996 a zaměřuje se na děti věku 6 až 12 let. Proto průměrný věk cvičenců na soustředění byl 10 let. I přes nepřízeň počasí jsme zvládli koupání v přehradě, různé soutěže, také si žáci mohli vyzkoušet střelbu z luku, házení hvězdic a spousty jiných činností. Ale hlavní náplní celého soustředění bylo cvičit a zdokonalovat se v Taekwon-Do ITF. Domů jsme všichni odjížděli neradi, ale zato plní nových zkušeností, spokojení a odhodláni uskutečnit soustředění i příští rok. (Anna Horkelová I. Dan - vedoucí skupiny)




  • ( 27.7.1999 ) Dne 29.5.1999 se v městských sadech v Opavě uskutečnila u příležitosti pořádání "Dětského dne" exhibice Taekwon-Do ITF v podání školy Se Jong Opava. Celkem vystoupilo 14 členů naší školy, z toho 6 žáků, 5 juniorů a 3 senioři, ve dvou 20 minutových blocích. Hlavními body programu byli mimo jiné tuly, volná sebeobrana (dospělý x dítě, 2 muži x 2 dívky a dospělý x dospělý) a přerážecí techniky do střešních tašek. Ukázka korejského bojového umění se obzvláště dětem velice líbila a byla výborným zpestřením bohatého programu, který byl organizátory pro děti na sobotní odpoledne připraven !
    škola Se Jong rovněž pořádá exhibice pro Opavské základní školy a to hlavně u příležitosti "Dětských dnů". 6.6.1999 vystupoval náš exhibiční tým na ZŠ U hřiště v Opavě-Kylešovicích, kde jsme po loňských oboustranně dobrých zkušenostech přijali opětovné pozvání na akci pořádanou touto školou ! Program ukázky obměňujeme pouze s ohledem na složení týmu, nebo dle věkové hranice, pro kterou je exhibice určena.
    28.6.1999 jsme vystoupili na naší mateřské škole, na Opavském Mendlově Gymnáziu u příležitosti "Dne sportu a zdraví", kterou škola pořádá pro své studenty pravidelně ke konci každého školního roku. (Jan Gregořica)



  • ( 21.7.1999 ) Ve dnech 16.-19. července 1999 v Třeboni proběhlo poslední krátkodobé soustředění české státní seniorské reprezentace v rámci přípravy na letošní Mistrovství světa v Taekwon-Do ITF v Argentině (29.8. - 5.9.1999). Soustředění navštívil také mezinárodní instruktor pro ČR p. Hwang Ho Yong (7. Dan), který zde zkontroloval a opravoval některé technické nedostatky u reprezentantů. Do rozšířeného reprezentačního týmu byl svými výkony zařazen jako nový člen státní reprezentace Zdeněk Straka (Tong-il Č.B.). Další soustředění, tentokrát již první dlouhodobé, proběhne opět v Třeboni od 30. července do 8. srpna 1999. (mala)



  • (21.7.1999) Informace o známých mezinárodních seminářích Taekwon-Do ITF
    Na všechny tyto semináře je potřeba řádně se přihlásit a předtím požádat o svolení Český svaz Taekwon-Do ITF.
    Gen. CHOI HONG HI (9. Dan a zakladatel Taekwon-Do)
    1.-3. října 1999 : Polsko, Zakopane (Kontakt : Tadeusz Loboda, tel. +48 81730606)
    8.-10. října 1999 : Německo (Kontakt : Paul Weiler, tel. +49 221 639518)
    23.-25. října 1999 : Irsko, Dublin (Kontakt : Derek Colman, E-mail : derekcolman@clubi.ie)
    19.-21. listopadu 1999 : Malajsie
    29.-31. listopadu 1999 : Kanada, New Brunswick
    Mr. CHOI JUNG HWA (8. Dan, syn pana generála CHOI Hong Hi)
    13.-17. srpna 1999 : Rumunsko (ITF Newsletter 02/99)



  • ( 2.7.1999 ) V pátek 2. července 1999 uspořádala škola Taekwon-Do ITF So San Znojmo technický seminář pro své členy pod vedením mezinárodního instruktora pro ČR velmistra Hwang Ho Yonga, který měl dvě části. Trval celkově 5 hodin (1. část byla od 10:00-12:00 hodin a 2. od 14:00 do 17:00). Seminář byl zakončen zkouškami na tech. stupeň Kup pro všechny členy školy, kteří splnili všechny podmínky pro účast na těchto zkouškách. (František Macek)



  • ( 2.7.1999 ) 16-ti členná výprava školy Taekwon-Do ITF So San Znojmo se zúčastnilo 12. - 13.6.1999 Čtvrtého ročníku otevřeného mistrovství Německa barevných pásků v Lunen (včetně juniorských držitelů mistrovských stupňů). Soutěžící z této školy byli v soutěži velice úspěšní, o čemž svědčí zisk 16-ti medailí v soutěžích tul i matsogi. Nejcenější - zlatou medaili v soutěži tul získal Pavel Salášek u chlapců a Květuše Sobotková u dívek. V soutěži matsogi se podařilo získat zlatou medaili Petru Oulehlovi v kategorii nad 75 kg. Celé soutěže se zúčastnilo 9 států (Rakousko, Holandsko, ČR, Litva, Polsko, Švédsko, Slovinsko, Velká Británie a Německo), z nichž právě Česká republika reprezentovaná Znojmem patřila mezi nejúspěšnější. (František Macek)


    © Czech Taekwon-Do ITF Federation 1999