10. číslo Bulletin
starší čísla : 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0


Čeští junioři 8 x ve finále mistrovství světa v Pchjongjangu !!
naši s medailemi
  • ( 2. září 2000 ) Po zemích jako byli Rusko, Polsko, ČR či Indie se letos v době od 23.8. do 26.8.2000 uskutečnilo 5. juniorské mistrovství světa ve sportovním Taekwon-Do ITF v hlavním městě Severní Koreje - Pchjongjangu. Taekwon-Do ITF jako moderní umění sebeobrany je po celém světě velice populární a počet jeho aktivních cvičenců ve všech formách již dávno přesáhl 100 miliónů. Také v České republice je toto umění sebeobrany dosti rozšířené a na poli sportovním dosahujeme dokonce dlouhodobě vynikajících výsledků. V Evropě patříme s Polskem mezi dva nejúspěšnější státy a ve světě mezi nejlepších 6 ! V České republice patří Taekwon-Do ITF mezi 11 absolutně nejúspěšnějších českých sportovních odvětví (statistika ČSTV za rok 1999).
    Také na toto mistrovství světa odjížděla česká juniorská reprezentace jako jeden z hlavních favoritů, vždyť na letošním jarním Mistrovství Evropy ve skotském Edinburghu (11-14.5.2000), dokázala získat pro ČR poháry za nejúspěšnější chlapecký i dívčí tým Evropy 2000 a předstihla tak poprvé i favorizované Polsko.
    Na mistrovství světa, které se koná jednou za 2 roky, se nakonec nominovalo 13 českých juniorů (7 chlapců a 6 dívek). Ti absolvovali po celé léto náročnou sportovní přípravu v jihočeské Třeboni a 18.8.2000 společně s celým realizačním týmem odletěli do korejského Pchjongjangu. Zde v konkurenci více jak 200 závodníků z 36 států celého světa začali bojovat o medaile mistrů světa. Protože toto mistrovství bylo pro mnoho států včetně nás velice drahé, nezúčastnili se jej především ty státy, které již dopředu věděly, že mají jen velice malou šanci uspět. Proto konkurence ve všech kategoriích byla obrovská a každá výhra znamenala obrovský úspěch.
    medaile Soutěžilo se tradičně ve čtyřech disciplínách Taekwon-Do ITF. Hned první z nich - technické sestavy, ve kterých jsme nejen v Evropě takřka neporazitelní, nám přinesla radost i zklamání. V soutěži jednotlivců jsme většinou s domácími favorizovanými Korejci (pro které je Taekwon-Do národní sport) prohráli, v soutěži týmů jsme naopak všechny státy poráželi my. Chlapecký tým nakonec vybojoval 3. místo a dívčí tým dokonce postoupil do závěrečného finále s Koreou. Ve druhé, pro mnohé nejprestižnější disciplíně, sportovním boji na nás čekalo obrovské překvapení. Z celkových 9 našich nominovaných reprezentantů 4 z nich (Jaroslav Urbánek, Věrka Němcová, Naďa Bidlasová a Petra Tošnarová) postupně porazili všechny své soupeře a postoupili až do závěrečného finále. Takový úspěch nečekal určitě nikdo. Petra dokonce dokázala porazit domácí favorizovanou korejskou závodnici !
    Ve třetí disciplíně, silovém přerážení, jsme obhajovali titul mistryň světa z minulého mistrovství světa. Avšak po naší nezdařené kvalifikaci, jsme se do vlastní soutěže ani nenominovali. Vše si alespoň trošku vynahradila v soutěži jednotlivců Naďa Bidlasová, která získala 3.místo. Pravé drama však způsobil v hale ve stejné disciplíně náš chlapecký tým, když až do poslední techniky vedl celé soutěži a favorizovaní Korejci byli až za námi. Avšak naší chybou v poslední technice, kdy jsme nepřelomili předepsaný počet dřevených desek, získali zlatou medaili opět domácí borci a na nás zbylo "jen" další stříbro. Více jak 3.000 vždy přítomných korejských diváků si tak znovu oddechlo.
    foto na památku V poslední soutěži, speciální přerážení techniky, kdy závodníci lámou nohou dřevěné desky v předepsaných výškách předepsanými technikami, jsme opět bodovali. Nejprve v soutěži jednotlivců získal 2. místo náš Tomáš Bobek a 3. místo naše Petra Tošnarová. V soutěži chlapeckých týmů se naprosto přesně opakovalo drama ze soutěže týmů v silovém přerážení. Naši junioři společně s Korejskými závodníky vedli celé soutěži a opět v náš neprospěch rozhodl poslední pokus. Další stříbro. V pořadí již osmé. Děvčata nakonec také uspěla a získala 3. místo. V této disciplíně jsme nakonec měli 100 procentní úspěšnost !
    V celkovém hodnocení národů jsme nakonec za 8 stříbrných a 4 bronzové medaile získali konečné 5 místo na světě, když před námi skončili jen Korejci, Poláci, Rusové a Argentinci. Těm všem se podařilo získat zlatou medaili. Přesto všechno dokázal Český tým postoupit 8 x až do finále a nejen díky tomu mu bylo neoficiálně přiřknuto celkové 2 místo. Všechny zúčastněné státy shodně potvrdily, že Česká republika v poslední době udělala největší krok kupředu (dokonce větší, nežli sama Korea). V podobném stylu byly také zveřejněny reportáže v Korejské i Japonské televizi, kde na Českou republiku zvlášť poukazovali. Je pak velice paradoxní, že o úspěšné České Taekwon-Do ITF je takový zájem v cizině, avšak doma v České republice o něj televize nejeví zájem. Možná kdyby byla nějaká disciplína Taekwon-Do s fotbalovým míčem, tenisovým míčkem nebo pukem, to by pak asi bylo možná jiné. Gratulujeme a děkujeme celému Českému týmu za vzornou reprezentaci České republiky na tomto prestižním mistrovství světa ! (Marek Lazor)

    Velká fotoreportáž z mistrovství světa (50 vybraných fotografií)
    Fotoreportáž ze stupňů vítězů
    Báseň složená MUDr. Vondrysem našim úspěšným reprezentantům !

    Kompletní výsledky českého týmu na 5. JMS 2000 Taekwon-Do ITF, Pyongjang, KLDR
    Juniorky
    2.místo : Němcová Věra - sportovní boj do 48 kg
    2.místo : Bidlasová Naděžda - sportovní boj do 60 kg
    2.místo : Tošnarová Petra - sportovní boj nad 60 kg
    2.místo : tým juniorky - technické sestavy
    3.místo : Tošnarová Petra - speciální přerážecí techniky
    3.místo : Bidlasová Naděžda - silové přerážení
    3.místo : tým juniorky - speciální přerážecí techniky
    Junioři
    2.místo : Urbánek Jaroslav - sportovní boj do 58 kg
    2.místo : Bobek Tomáš - speciální přerážecí techniky
    2.místo : tým junioři - speciální přerážecí techniky
    2.místo : tým junioři - silové přerážení
    3.místo : tým junioři - technické sestavy



    TaekwondoTimes č. 117 Co napsal TaekwondoTimes o Českém Taekwon-Do ITF ! !
  • ( 9. září 2000 ) Jeden z nejprestižnějších časopisů zabývající se bojovými uměními na světě, americký TaekwondoTimes, který letos v lednu mimo jiné zveřejnil gigantický 15-ti stránkový rozhovor ze zakladatelem Taekwon-Do, generálem Choi Hong Hi (psali jsme o tom v minulém Bulletinu), ve svém nejnovějším zářijovém čísle (No. 117) napsal na základě účasti naší statní reprezentace na jarním Mistrovství Evropy ve Skotském Edinburghu také následující : Polské Taekwon-Do ITF stále kraluje Evropskému Taekwon-Do. Ale pozor ! Zcela nový stát, Česká republika, dokázala jen za několik posledních let udělat obrovský skok kupředu. Stává se velice silnou v disciplíně technické sestavy (ve kterých již v Evropě kraluje) a dále pak jsou v poslední době velice silní v týmových soutěžích. Navíc čeští juniorští závodníci letos dokonce zcela porazili své Polské konkurenty a stali se nejlepší v Evropě !
    Tyto informace z takto prestižního časopisu nás všechny české studenty Taekwon-Do ITF mohou velice těšit. Článek vyšel ještě před našim úspěšným startem na juniorském mistrovství světa v Korejském Pchjongjangu, kde se našim reprezentantům podařilo na půdě nejsilnějšího státu světa v Taekwon-Do ITF 8 x postoupit až do závěrečného finále ! Budeme proto sledovat i další čísla tohoto časopisu a informovat Vás o zajímavých věcech. (Marek Lazor)



    Seminář a zkoušky rozhodčích ČS Taekwon-Do ITF v Ostravě !
    hlavní rozhodčí MUDr. Kaňka
  • ( 9. září 2000 ) Ve dnech 8.9. (pátek) a 9.9.2000 (sobota) proběhl v Ostravě pod vedením hlavního rozhodčího Českého svazu Taekwon-Do ITF MUDr. Rostislava Kaňky dlouhodobě plánovaný a letos zřejmě i poslední seminář a zkoušky pro svazové rozhodčí. Celého semináře se zúčastnilo 20 nových rozhodčích z 6 českých školy Taekwon-Do ITF (Ostrava - 1 , Se Jong Opava - 1, Sam moon Opava - 5, Frýdek Místek - 4, Pardubice - 3, Kerberos Praha - 6). Závěrečný test pak psalo 24 žadatelů o licenci rozhodčího Českého svazu Taekwon-Do ITF. Podrobné informace k semináři ve formátu WORD 97(62 Kb). Vyhodnocení testů a aktuální seznam všech svazových rozhodčích brzy přineseme na našich internetových stránkách. (Marek Lazor)

    teoretická část praktická část závěrečný test



    WWW.TAEKWONDO.CZ
    je nejnavštěvovanější server zaměřený na bojová umění v České republice !

    TOPlist.cz
  • ( 5. září 2000 ) Na základě naší dlouhodobé statistiky na servru TOPlist.cz v kategorii Sport vyplývá, že internetové stránky na adrese www.taekwondo.cz zabývající se Taekwon-dem ITF jsou v současné době nejnavštěvovanější internetové stránky zabývající se bojovými uměními v České republice. Za necelé dva roky, po které stránky fungují je již navštívilo bezmála 11.000 unikátních IP adres (to znamená, že do statistiky je započtena každá IP adresa jen jednou denně, i kdyby se přes ní na naše stránky dívalo více lidí). Jak nám sami řekli, k pravidelným čtenářům patří také např. Mr. Choi Jung Hwa (VIII. Dan), syn zakladatele Taekwon-Do a generální sekretář ITF nebo i Mr. Tadeusz Loboda, prezident velice úspěšného Polského svazu Taekwon-Do ITF. V současné době navštěvuje naše stránky zhruba 50 unikátních osob (IP adres) denně. Podívejte se také na podrobnou statistiku. Výsledek této statistiky nám potvrzuje, že naše práce pro Vás není zbytečná a má velikou odezvu. Děkujeme. (Marek Lazor)



    Škola Taekwon-do ITF Club Brno - přidejte se k nám !
    znak školy Brno
  • ( 9. září 2000 ) Škola Taekwon-do ITF Club Brno je opět připravena přivítat do svých řad nové zájemce o výuku Taekwon-do ITF. Tento školní rok budou vytvořeny dvě nové skupiny: děti ve věku od 7 do 15 let a dospělí od 15 do 99 let - rádi mezi sebou přivítáme i ženy. Nábor probíhá od 6.září po dobu několika měsíců. Kromě tvrdých tréninků, které Vám pomohou dosáhnout vítězství na závodech a získat dovednosti hrdinů z akčních filmů, se několikrát ročně můžete účastnit soustředění a spousty dalších akcí pořádaných našim klubem. Přihlásit a podívat se na nás můžete během tréninků na ZŠ Kamínky v Brně každé pondělí a středu od 17:30 do 19:30. S Taekwon-do Clubem Brno se můžete také blíže seznámit při UKÁZCE, která proběhne v pondělí 11. a 18.9.2000 vždy v 18:30 hodin na ZŠ Kamínky v Brně (Bližší informace také zde). (Libor Macháň)



    Letní společné soustředění školy Taekwon-do ITF Club Brno
    účastníci soustředění
  • ( 9. září 2000 ) Ve dnech 14.- 20. srpna 2000 se konalo prázdninové soustředění v Prudké u Tišnova, kterého se zúčastnilo na 60 taekwondistů z Taekwon-do ITF Clubu Brno a 20 členů Nunchaku Romana Máčky z Brna. Vše se konalo pod vedením našeho trenéra Libora Macháně, který na všech 7 dní připravil bohatý program.
    Během soustředění probíhaly po celý týden různé soutěže (např. v sumu, přetahování, fotbale atd.). Nechyběly samozřejmě ani závody jednotlivců v tulech, matsogi, šipkách a v běhu CI5. Na některé z našich borců by neměli ani Bodie a Doyle z Profesionálů. Volný čas mezi tréninky jsme vyplňovali koupáním (počasí nám opravdu přálo), ping-pongem, semináři a ve středu večer bylo možno vyhrát pěkné ceny v tombole. Ti odvážnější chodili v noci na hlídky, kde byli nejednou pořádně vystrašeni. V Prudké se nám všem moc líbilo a jen neradi jsme se loučili nejen s pěkným táborem, ale i s perfektním kolektivem. (Libor Macháň)



    Taekwon-do ITF v rámci výuky tělesné výchovy na VUT Brno a ZŠ Kamínky
    znak školy Brno
  • ( 9. září 2000 ) Od školního roku 2000/2001 si mohou po VŠB-TUO v Ostravě také studenti vysoké školy VUT Brno zvolit v rámci tělesné výchovy Taekwon-do ITF, jehož kompletní výuku zajišťuje Škola Taekwon-do ITF Club Brno. Přihlásit se může 20 až 30 studentů, kteří se budou věnovat nácviku boje, technických sestav, přerážení i sebeobraně. Jejich úspěchy i snaha bude na konci každého semestru samozřejmě odměněna zápočtem.
    Navíc po domluvě s ředitelem ZŠ Kamínky v Brně bude z řad žáků této ZŠ vybráno 15 talentů ve věku od 8 do 14 let, kteří budou navštěvovat speciální hodiny tělesné výchovy zaměřené na Taekwon-do, organizované Školou Taekwon-do Club Brno. Tito mladí talenti se budou učit ovládat svoje tělo i duši v rámci zásad Taekwon-da a budou připravováni jako noví členové reprezentace na trénincích, které budou probíhat dvoufázově. Věříme, že se nám podaří vybrat opravdu ty nejlepší, kteří budou zanedlouho úspěšně reprezentovat nejen brněnský oddíl, ale i Českou republiku. (Libor Macháň)



    Podzimní oblastní soutěž na Severní Moravě !
    IL DONG Ostrava
  • ( 5. září 2000 ) KT Taekwon-Do ITF Ostrava, škola IL DONG bude organizátorem podzimní oblastní soutěže na Severní Moravě, která je určena jak pro žáky, tak i pro juniory a seniory. Soutěž se uskuteční v sobotu 23. září 2000 ve velké sportovní hale v Hlučíně (podobně jako na jaře). Propozice k soutěži si můžete prohlédnout také v elektronické formě (propozice soutěže (Word, 34 Kb), přihláška na soutěž (Excel, 20 Kb)). Výsledky této soutěže jsou započítávány do celkového hodnocení o absolutního Mistra České republiky 2000, jehož vyhlášení se již kvapem blíží. Uzávěrka přihlášek závodníků je do 20. září 2000 do 16:00 hodin. (Marek Lazor)




    Druhá letošní oblastní soutěž v Praze !
    Sonkal Praha
  • ( 15. srpen 2000 ) Po dohodě se zástupci ostatních pražských škol se stala pořadatelem druhé letošné oblastní soutěže pro žáky, juniory a seniory v Praze škola Sonkal Praha. Soutěž se uskuteční v sobotu 30 září 2000 v tělocvičně na černém mostě. Propozice k soutěži si můžete prohlédnout také v elektronické formě. Prohlednout si můžete propozice soutěže (Word), přihláška na soutěž (Excel). Kompletní propozice a přihláška v ZIP souboru. Výsledky této soutěže jsou započítávány do celkového hodnocení o Mistra České republiky, jehož vyhlášení se již kvapem blíží. Uzávěrka přihlášek závodníků je 28. září 2000 do 12:00 hodin. Přihlášky se akceptují poštou (rozhodující je datum doručení, ne odeslání), faxem nebo nejlépe E-mailem. (Ondřej Vrábel)



    Odlétáme na na 5. mistrovství světa do korejského Pchjongjangu !
    Oficiální logo MS Český tým pro 5. JMS Taekwon-Do ITF
  • ( 15. srpen 2000 ) Kompletní česká juniorská reprezentace úspěšně ukončila svoji náročnou prázdninovou sportovní přípravu a nyní ji čeká letošní nejdůležitější soutěž, 5. Juniorské Mistrovství světa v Taekwon-Do ITF, které se bude tentokrát konat 23.-27.8.2000 v dalekém korejském Pchjongjangu. Celkem se na mistrovství podařilo nominovat 13-ti českým juniorům (7 chlapců a 6 dívek), kteří také již 18.8.2000 společně odlétají do dějiště mistrovství. O tom že na mistrovství jedeme jako jeden z favoritů svědčí především fakt, že na letošním ME ve Skotsku (viz bulletin č.9) vybojovaly v obrovské konkurenci oba naše juniorské týmy (muži i ženy) tituly nejúspěšnějších týmu Evropy 2000. Navíc česká juniorská reprezentantka Věra Němcová je nejúspěšnější Evropanka 2000 z individuální soutěže. Doufejme, že nám pověst jednoho z favoritu mistrovství nebude příliš svazovat nohy. Protože z korejského Pchjongjangu je velice špatné informační spojení, budeme Vás o výsledcích českého týmu informovat ihned po jeho příletu, který se očekává v úterý 29.8.2000 v pozdních nočních hodinách. Držte nám palce, budeme to hodně potřebovat ! (Marek Lazor)

    Nominovaní závodníci za Českou republiku pro 5. JMS 2000 v Pchjongjangu

    Jaroslav Urbánek
    II. Dan, do 58 kg
    tým junioři

    Michal Košatko
    I. Dan, do 70 kg
    tým junioři

    Marek Cinko
    Wirok
    tým junioři

    Jan Mraček
    do 63 kg
    tým junioři

    Tomáš Bobek
    T-KI, nad 70 kg
    tým junioři

    Jan Kubát

    tým junioři

    Petra Tošnarová
    II. Dan, nad 60 kg, T-KI
    tým juniorky

    Věra Němcová
    I. Dan, do 48 kg
    tým juniorky

    Naďežda Bidlasová
    do 60 kg, Wirok
    tým juniorky

    Anna Svášková
    do 53 kg
    tým juniorky

    Markéta Stránská

    tým juniorky

    Jana Pichová

    tým juniorky

    Huy Hoang
    do 52 kg
    junior


    3 prázdninové svatby českých studentů Taekwon-Do ITF !
    svatba
  • ( 15. srpen 2000 ) Během letošních letních prázdnin se stačilo oženit (nebo se ještě chystá) hned několik významných členů českého svazu Taekwon-Do ITF.
    Nejprve hned 1. července 2000 uzavřel sňatek asistent reprezentačního trenéra a vedoucí školy Taekwon-Do ITF Sonkal Praha Theodor Šeda (II. Dan). Následně 12. srpna 2000, pouhý jeden den po svých 25. narozeninách, vstoupil do stavu manželského dlouholetý úspěšný reprezentant ČR (vicemistr světa 1997, vicemistr Evropy 2000) a hlavní trenér školy Taekwon-Do ITF Frýdek Místek Kamil Vyvial (I. Dan). Zanedloho, 9. září 2000, čeká podobný osud dalšího českého studenta Taekwon-Do ITF. Tím je vedoucí školy Taekwon-Do ITF Se Jong Opava Jan Gregořica (II. Dan).
    Všem třem upřímě gratulujeme a přejeme jim do dalšího života hodně štěstí, lásky a porozumění se svými životními partnery. (Marek Lazor)



    Letní soustředění Taekwon-Do ITF na Severní Moravě !
    znaky škol
  • ( 15. srpen 2000 ) Okolo padesátky taekwon-distů (z Frýdku-Místku, Pardubic, Opavy a Ostravy) se plně soustředilo od 6. do 13. srpna v Trojanovicích u Frenštátu pod Radhoštěm. Hotel Beskyd se již potřetí stal jejich domovem a nedaleká moderní tělocvična jejich Do-Jangem (místem, kde se lze TaeKwon-Do ITF učit). Celou akci připravila Škola TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek (organizace a tréninkový proces měli na starosti Jozef Juhás, II.Dan, Miroslav Sýkora, II.Dan). Přítomni byli i další čtyři držitelé černého pásu (Jan Jursa, I.Dan, Henrik Sikora, I.Dan, Lukáš Martiník, I.Dan, Přemysl Štola, I.Dan). 7. ročník Letního soustředění měl tento harmonogram: od 7.15 rozcvička, od 8.00 snídaně, od 9.30 trénink, od 12.00 oběd, od 15.30 druhý trénink, od 18.30 večeře, od 19.30 trénink, od 22.00 večerka mladších, od 23.00 večerka starších, od 24.00 večerka vedoucích. Tréninky obsahovaly pilování technik rukou i nohou z technických sestav, zlepšování rychlosti a síly kopů, nácvik sparringů tří- (pro dobrý odhad vzdálenosti), dvou- (pro kombinační schopnosti), jednokrokových (pro obranu a kontraútok) a polovolných (přechod mezi jednokrokovým a volným sparringem nebo sebeobranou) a také se samozřejmě věnoval potřebný čas sebeobraně, tréninku sportovních technik (pro reakci, rychlost a taktiku), tréninku rychlosti, rychlostní vytrvalosti, vytrvalosti a reakce. K teoretickému studiu TaeKwon-Do ITF bohatého nejen technikami, ale také rozsáhlou patnáctidílnou Encyklopedií plnou asijských myšlenek bylo hojně využíváno video a počítač. Tělocvična byla k dispozici čtyřiadvacet hodin denně, neboť hlavním směrem přípravy byly zkoušky na vyšší technické stupně Kup a soutěž v technických sestavách a ve sportovním boji, akce, na které se všichni svědomitě připravili. Nejlepšího hodnocení zkoušek dosáhl David Chovanec (na 5.kup) a Tomáš Chmel (na 8.kup). Pro připravenou soutěž byly připraveny malé pohárky, medaile a diplomy. Hlavním oceněním byl dobok (cvičební úbor) pro vybraného chlapce a dívku. Kritérii výběru byly nejen soutěžní výkony, výkony při zkoušce, ale i přístup k soustředění a chování na něm. Bylo nesmírně těžké, aby držitelé černých pásů rozhodli a vybrali jen jednoho chlapce a dívku, protože všichni byli skvělí, svědomití, a disciplinovaní podle všech zásad TaeKwon-Do ITF (zdvořilost, čestnost, vytrvalost, sebeovládání, nezkrotný duch) a slibu TaeKwon-Do ITF (dodržovat zásady, svobodu, pravdu, mír, vážit si mistra a vyššího stupně). Nakonec byli vybráni Tomáš Chmel z Frýdku-Místku a Lucie Zedková z Opavy. Volný čas, kterého mnoho nebylo, byl vyplněn stolním tenisem, šipkami, během, fotbalem, basketbalem, plaváním, sledováním filmů na videu, hrou na počítači nebo nakupováním potravin v blízkém obchodě. Opět jsme měli tu čest a naše soustředění navštívil na tři dny korejský mistr Hwang Ho Yong, VII.Dan, instruktor Českého svazu TaeKwon-Do ITF, i s rodinou. Vedl dva tréninky, zkoušky a se zájmem sledoval soutěž ve dvou disciplínách (jedenáct kategorií). Svatbu (v Metylovicích) i oslavy (na Čeladné) Kamila Vyviala a Dagmar Michálkové stihli navštívit taekwon-disté i s Velmistrem. Bylo to náročné neboť ve stejný den (12. srpna 2000) probíhaly zmíněné zkoušky a soutěž v Trojanovicích. TaeKwon-Do ITF zde v okolí získalo dobré jméno a rádi se do Trojanovic napřesrok opět vrátíme. (Miroslav Sýkora)



    Škola TK-D ITF Frýdek Místek Vás zve do svého oddílu !
    znak školy
  • ( 15. srpen 2000 ) V srpnu ve Frýdku Místku se s TaeKwon-Do ITF lze setkat každou středu od 18:00 do 20:00 v tělocvičně na Gymnáziu Petra Bezruče, kde má přes prázdniny Škola TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek volné tréninky. Od září bude fungovat opět 14 tréninkových jednotek v týdnu. Až 250 taekwon-distů bude opět v šesti skupinách až do června 2001 věnovat modernímu korejskému bojovému umění sebeobrany. Ti, kteří se dostali nejdál ze všech vstoupí již do své desáté sezóny s TaeKwon-Do ITF. Od počátku října zřejmě bude otevřena nová skupina neboť zájem učit se TaeKwon-Do ITF od kvalifikovaných (I.-II.Dany), zkušených (10 let praxe) a úspěšných (reprezentanti ČR, pravidelní medailisté Mistrovství světa a Evropy od roku 1997) frýdecko-místeckých učitelů a trenérů, jejichž instruktorem je korejský mistr Hwang Ho Yong, VII.Dan, nepřestává. (Miroslav Sýkora)



    Mezinárodní seminář 2001 s generálem CHOI HONG HI !
    Mr. Choi Hong Hi logo Downey´s TK-D Centers
  • ( 1. srpen 2000 ) Generál Choi Hong Hi, legendární zakladatel Taekwon-Do, povede osobně mezinárodní technický seminář, který se bude tentokrát konat 16. - 18. března 2001 v Kanadě (St. John´s, Newfoundland). Semináře se mohou účastnit studenti od 2. kupů výše. Vlastní seminář pořádá škola Downey's TaeKwon-Do Centers, na jejichž internetové stránce můžete najít další podrobnější informace, včetně registračního formuláře. Zájemci o tento seminář mohou kontaktovat Český svaz Taekwon-Do ITF pro získání potřebného povolení. (Scott Downey, president, ITF Newfoundland)



    Prázdninový seminář s mistrem Hwang Ho Yongem Severní Moravě !
    Účastníci semináře
  • ( 11. července 2000 ) V pondělí 10. července se uskutečnil v Ostravě další z řady technických seminářů pro moravské držitele černých pásů v Taekwon-Do ITF vedeném mezinárodním instruktorem pro Českou republiku Hwan Ho Yongem (7. Dan). zkoušky Seminář se měl v původním termínu konat ještě v měsíci červnu, ale Mistr Hwang byl v tento termín vyslán naším svazem na služební cestu do Slovinska, kde celý jeden týden vedl semináře pro nejvyšší technické stupně celého Slovinska. Hlavní náplní semináře byl tentokrát boj (sebeobrana) proti jednomu nožem ozbrojenému útočníkovi (tando matsogi). Jako vždy i tentokrát se navíc procvičovaly některé z technických sestav. Před samotným seminářem se navíc uskutečnily zkoušky na žákovské technické stupně kup, kterých se účastnily žáci z Ostravy a Frýdku Místku. Další oficiální semináře proběhnou na Severní Moravě až po prázdninách, pouze ti studenti, kteří se přihlásili na soustředění školy Taekwon-Do ITF Frýdek Místek, budou mít možnost si s mistrem Hwangem ješte i v srpnu zacvičit a ti nejlepší také následně složit zkoušku. (Marek Lazor)



    Pokud se Vám tyto internetové stránky líbí, a chtěli by jste na ně upozornit i ostatní své kamarády prostřednictvím svých vlastních stránek, můžete si zde zkopírovat níže zobrazený banner a umístit libovolně na své stránky. Můžete nám také zaslat, a budeme jen rádi, i nějaké návrhy, či připomínky, jak by jste si případně takový banner s motivem Taekwon-do ITF představovali Vy. Podle Vašich došlých návrhů vyrobíme nový. Můžete nám také samozřejmě zasat svůj vlastní návrh. Zde se můžete podívat na nějaké inspirativní návrhy. (Marek Lazor)

    Banner ke stažení - použijte pravé tlačítko myši a zvolte "uložit obrázek jako ..."
    taek09.gif (13,7 Kb)


    copyright © Czech Taekwon-Do ITF Federation 2000