14. číslo Bulletin
starší čísla : 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0


Česká republika opět uspěla na mistrovství Evropy v Taekwon-Do ITF ! znak ME 2001
  • ( 1. května 2001 ) Všichni reprezentanti České republiky se v úterý 1. května odpoledne vrátili v pořádku z dějiště letošního mistrovství Evropy juniorů a seniorů v Taekwon-Do ITF, ze španělského Benidormu. Mistrovství se letos zúčastnilo rekordních více jak 500 závodníků z 26 evropských států. Českou republiku zde reprezentovalo hned 32 závodníků , nominace viz níže. Ti zde vybojovali pro Českou republiku opět historický úspěch. Celkově se nám podařilo získat neuvěřitelných 14 zlatých medailí !! Kompletní medailová bilance českého týmu na letošním ME je výborná : 14 - 8 - 10. Přestože se žádnému našemu reprezentantovi nepodařilo obhájit zlatou medaili z loňského ME ve Skotsku, skvěle je zastoupili ostatní naši reprezentanti. Náš nejzkušenější juniorský reprezentant Jan Mraček (Třeboň) dokázal zvítězit v obou disciplínách, do kterých byl nominován. To mu také přineslo pohár za nejúspěšnějšího juniora ME. Také jedna z našich nejzkušenějších juniorských reprezentantek Petra Tošnarová z Prahy, pro kterou byl start na tomto ME v juniorské kategorii poslední, uspěla. Byla nominovaná do všech čtyř soutěžních disciplín a v každé z nich získala medaili. Nejcennější - zlaté, v technických sestavách a ve speciálních přerážecích technikách. To ji také přineslo pohár za nejúspěšnější juniorku Evropy 2001. Oba naše juniorské týmy, přestože byly značně oslabeny odchodem několika našich úspěšných juniorů do seniorské kategorie, zabojovaly a výsledek se dostavil v podobě dalších 3 zlatých medailí. Chlapeckému týmu utekl pohár za nejlepší Evropský tým o jedinou bronzovou medaili! Také další juniorská medailová umístění ukázala, jak kvalitní u nás máme juniorskou základnu.
    naše úspěšná výprava V seniorské kategorii se opět po dvou letech podařilo vybojovat zpět zlatou medaili Davidu Petrů z Českých Budějovic, který letos ve finále porazil svého dlouholetého soupeře Walacha z Polska. Vůbec poprvé v individuální kategorii získala zlatou medaili Věra Khunová z Prahy, když vyhrála ve sportovním boji (matsogi) do 63 kg. Poté co ukončil svoji úspěšnou soutěžní kariéru náš dlouholetý reprezentant Jaromír Michl (mistr Evropy i světa 1999 ve T-KI), dostal v kategorii speciální přerážecí techniky (T-KI) šanci Jiří Teslík z Ostravy. Nabídnutou šanci dokonale využil a "vyskákal" pro Českou republiku další zlatou medaili, svoji vůbec první v individuální soutěži. Také seniorské týmy (mužský i ženský) si letos vedly výborně a získaly 3 zlaté medaile. Podobně jako i naše juniorské týmy vybojovaly zlato v silovém přerážení. V silovém přerážení týmů jsme letos získali 4 zlaté ze 4. možných, což se ještě v historii nepovedlo žádnému jinému státu v Evropě !! V technických disciplínách (technické sestavy, silové přerážení a speciální přerážecí techniky) se vůbec stává Česká republika minimálně Evropskou velmocí. Seniorský ženský tým si společně s polskými závodnicemi poprvé vybojoval pohár za nejúspěšnější tým Evropy.
    Na letošním ME se vůbec poprvé soutěžilo v nové - páté, prozatím ukázkové disciplíně Taekwon-Do ITF, ve tradičním sparingu. Také naše republika zde měla své zástupce Miroslava Sýkoru a Kamila Vyviala z Frýdku Místku. Naši borci svým precizním vystoupením, za nějž by se nemuseli stydět ani korejští mistři, porazili ve finále rozdílem třídy polské reprezentanty a získali tak pro Českou republiku vůbec první medaili v této nové disciplíně !
    V hodnocení národů jsme se opět zařadili na vynikající druhé místo v Evropě, když se před námi umístil pouze dlouhodobě nejlepší stát v Evropě - Polsko, a to jen díky jejich výborným seniorským reprezentantům. Pro nás je potěšitelný především ten fakt, že jsme porazili v celkovém hodnocení favorizované Rusko, které přivezlo do Španělska perfektně připravenou 50-ti (!!) člennou výpravu. Uvážíme-li, že Rusko má jednu z nejpočetnějších členských základen v Evropě, nezbývá než pochválit české reprezentanty za jejich letošní výkon. Již za necelý měsíc začíná našim seniorským reprezentantům příprava na letošní největší akci - mistrovství světa v Itálii. Výsledky z ME ve Španělsku naznačují, že bychom mohli v Itálii velice překvapit. Zůstaňte s námi a sledujte české Taekwon-Do ITF, jedno z nejúspěšnějších sportovních odvětví u nás. Marek Lazor


    Kompletní výsledky českého národního týmu na ME 2001
    Juniorští reprezentanti
    1. místo : Mraček Jan - tul I. Dan
    1. místo : Tošnarová Petra - tul II. Dan
    1. místo : Mraček Jan - matsogi do 63 kg
    1. místo : Tošnarová Petra - T-KI (spec. přerážecí techniky)
    1. místo : tým junioři - tul (technické sestavy)
    1. místo : tým junioři - wirok (silové přerážení)
    1. místo : tým juniorky - wirok (silové přerážení)
    2. místo : Zeman Josef - tul II. Dan
    2. místo : Němcová Věra - matsogi do 53 kg
    2. místo : Tošnarová Petra - matsogi nad 60 kg
    2. místo : tým juniorky - tul (technické sestavy)
    2. místo : tým junioři - T-KI (spec. přerážecí techniky)
    3. místo : Tošnarová Petra - wirok (silové přerážení)
    3. místo : Kuta Jiří - wirok (silové přerážení)
    3. místo : tým juniorky - matsogi (sportovní boj)
    3. místo : tým juniorky - T-KI (spec. přerážecí techniky)
    NEJ JUNIOR ME 2001 : Jan Mraček
    NEJ JUNIORKA ME 2001 : Petra Tošnarová
    Seniorští reprezentanti
    1. místo : Petrů David - tul II. Dan
    1. místo : Khunová Věra - matsogi do 63 kg
    1. místo : Teslík Jiří - T-KI (spec. přerážecí techniky)
    1. místo : tým senioři - wirok (silové přerážení)
    1. místo : tým seniorky - wirok (silové přerážení)
    1. místo : tým senirky - T-KI (spec. přerážecí techniky)
    1. místo : Miroslav Sýkora, Kamil Vyvial - tradiční sparing
    2. místo : Kaňková Šárka - tul III. Dan
    2. místo : tým seniorky - tul (technické sestavy)
    2. místo : tým senioři - tul (technické sestavy)
    3. místo : Mikulenková Jana - tul II. Dan
    3. místo : Kaňka Rostislav - tul IV. Dan
    3. místo : Mikulenková Jana - matsogi do 58 kg
    3. místo : Kaňková Šárka - (spec. přerážecí techniky)
    3. místo : tým seniorky - matsogi (sportovní boj)
    3. místo : tým senioři - T-KI (spec. přerážecí techniky)
    NEJ ŽENSKÝ TÝM ME 2001 : Česká rep. a Polsko

    technické sestavy seniorky - 2. místo David Petrů II. Dan - 1. místo technické sestavy senioři - 2. místo
    sportovní boj sportovní boj sportovní boj
    silové přerážení - 1.místo silové přerážení - 1.místo silové přerážení - 1.místo
    tradiční sparing - 1. místo tradiční sparing - 1. místo tradiční sparing - 1. místo
    nejúspěšnější junioři Evropy 2001 dívčí seniorský tým chlapecký juniorský tým

    Další fotografie z šampionátu, ale nejen z něj si můžete prohlédnout na stránkách oddílu Taekwon-do ITF Sonkal Praha, který také přislíbil videa z nejzajímavějších zápasů !




    12 nejúspěšnějších sportovců okresu Frýdek-Místek za rok 2000 vyhlášeno! znak školy
  • ( 1. května 2001 ) Dne 27. března 2001 vyhlásil Okresní výbor ČSTV 12 nejúspěšnějších sportovců okresu Frýdek-Místek za rok 2000 podle abecedy bez pořadí. Vybíráno bylo z cca 24.000 sportovkyň a sportovců. Mezi silovým trojbojařem, stolním paratenistou, cyklistou, jachtaři, šachistkami, atletem a atletkami, paraatletem se zlatou olympijskou medailí ze Sydney 2000, figuroval také letos taekwon-dista ITF - Kamil Vyvial II.Dan - Škola TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek. Mezi nejlepšími sportovci okresu byl Kamil vyhlášen již v roce 1997 a 1998, kdy v se v tom roce dostalo cti také Martině Řezáčové I.Dan - Škola TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek a v roce 1999 se mezi elitou okresu objevil Miroslav Sýkora II.Dan - Škola TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek. Kamil Vyvial dosáhl zejména na evropské stříbro ve sportovním boji do 80 kg, když na Mistrovství Evropy v květnu 2000 ve Skotsku porazil přesvědčivě tři soupeře (Angličana, Itala a Holanďana) a ve finále svedl výtečný boj s Tomaszem Idzikowskim, několikanásobným Mistrem Evropy a Mistrem světa 1999. Také se Kamil podílel na zlaté medailí týmu České republiky ve speciálních kopech do výšky a dálky s přeražením desky - T-Ki. Na German Open 2000 obsadil 2.místo v technických sestavách I.Danů. V České republice zvítězil zejména na Mistrovství ČR rovněž ve sportovním boji do 80 kg a získal zde také další medaile. Gratulujeme! Škola TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek. (Miroslav Sýkora)



    Zkoušky technické vyspělosti ve Frýdku-Místku byly rekordní a famózní ! znak školy
  • ( 1. května 2001 ) Zkoušky se staly ve městě, kde zapustilo korejské bojové umění nevyvratitelné kořeny, opravdu slavnostní událostí. Ve středu 11. dubna 2001, v den výročí, kdy bylo TaeKwon-Do generálem Choi Hong Hi IX.Dan uvedeno v roce 1955 na svět, se ve Frýdku-Místku seřadilo při nástupu 99 žadatelů, členů Školy TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek. Tento počet vůbec nebyl plánován, předpokládalo se max 70 žadatelů, neboť někteří neustále nemohli projít přezkoušením. Nutno dodat že někteří se ke zkoušce ani nehlásili z obav náročnosti přezkoušení a zkoušek. Vedoucí skupin však nakonec dali dohromady seznamy přezkoušených adeptů a dohromady to dělalo 100 osob! Den před zkouškou odřekla účast jedna žadatelka a měli jsme jich 99 a to je přece dvojnásobně magické číslo! Tato magie určitě přinese TaeKwon-Do ITF mnoho dobrého. Žadatele přezkušovali: prezident Českého svazu TaeKwon-Do ITF Ing. Ladislav Burian IV.Dan z Prahy a mezinárodní instruktor Miroslav Galbač IV.Dan z Českých Budějovic. Naše pozvání přijali a čestnými hosty byly místostarostka města Frýdku-Místku Ing. Eva Richtrová, PhDr. Marie Rojková, ředitelka 8.ZŠ, její zástupkyně Mgr. Jana Nováková, třídní učitelka speciální 4.A TaeKwon-Do ITF třídy na 8.ZŠ paní Jana Kolářová, Jana Rumianová, editorka Zpravodaje Frýdku-Místku, který jde do všech schránek ve městě a další. Cca 100 rodičů a rodinných příslušníků úplně zaplnili celý balkón nad tělocvičnou a bedlivě od začátku až do konce přihlíželo všem výkonům od 9. do 1.Kupu. Za to jim a čestným hostům, a dále všem 99 úspěšným adeptům děkujeme. Poděkování patří také na zkouškách osobně přítomným vedoucím skupin, kteří své svěřence připravili, přezkoušeli a poté rozebrali a rozeberou stěžejní chyby při zkoušce. Děkujeme také zkouškovým komisařům za zdravě přísné bodování, které je motivační do budoucna pro všechny. Díky jejich přístupu a díky tomu, že 60 žadatelů bylo do 7.Kupu, byl skoro dodržen šibeniční čas dohodnutý s ostravskými taekwon-disty, neboť 2,5 hodiny po Frýdku-Místku následovaly zkoušky v Ostravě. Nakonec zveřejníme nejúspěšnější žáky TaeKwon-Do ITF po těchto zkouškách. Stali se jimi: Jan Špetla, z 8. na 7.Kup, Michal Koudela z 9. na 8.Kup a Jiří Kamínský (Karviná) z 10. na 9.Kup, všichni za průměr 66 bodů. První dva jmenovaní jsou ze speciální 4.A TaeKwon-Do ITF třídy na 8.ZŠ. Gratulujeme! Škola TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek. (Miroslav Sýkora)



    Česká reprezentace právě odjíždí na letošní ME do Španělska ! znak ME 2001 společná fotografie
  • ( 22. dubna 2001 ) V sobotu 21. dubna skončila oficiálně příprava na letošní 16. seniorské a 7. juniorské mistrovstí Evropy v Taekwon-Do ITF, které se bude letos konat 26.-29. dubna ve Španělské Villajoyose (letovisko u Středozemního moře). Příprava začala již ledovými národními soutěžemi a zakončena byla závěrečným dvacetidenním soustředěním v Třeboni (2 cykly po deseti dnech). V rámci této dloudodobé přípravy startovali naši reprezentanti mimo jiné také na Mistrovství Německa a trénovali také společně se Slovinským národním týmem (viz níže). Celkem se na ME do Španělska nominovalo rekordních 32 závodníků z celé České republiky ! Poprvé budeme také soutěžit ve zcela nové a unikátní disciplíně Taekwon-Do ITF, ve tradičním sparingu. Zlatou medaili bude obhajovat senior Radim Tomášek (silové přerážení) a seniorka Jana Mikulenková (technické sestavy II. Dan). Juniorská reprezentantka Věra Němcová bude obhajovat dokonce dvě zlaté medaile a titul nejúspěšnější Evropské juniorky roku 2000. Nejtěžší obhajoba čeká naše oba juniorské týmy (chlapecký i dívčí), oba totiž dokázali v loňském roce porazit všechny zbylé týmy a získat poháry za nejlepší juniorské týmy v Evropě roku 2000! Těžká bude obhajoba především v tom, že tyto poháry vybojovali závodníci, kteří letos již přešli do seniorské kategorie a tak obhajovat budou jejich mladší a také méně zkušení závodníci. Návrat z dějiště Mistrovství Evropy je plánován na úterý 1. května a ihned po příjezdu zde budeme neprodleně informovat o celém našem pobytu. Povzbuzující SMS zprávy můžete zasílat na telefonní číslo 0603 208 103 (pokud neznáte mobil přímo na dotyčného reprezentanta), určitě jim Váše vzkazy rádi předáme a děkujeme za ně :o) Marek Lazor

    Nominovaní závodníci za Českou republiku pro ME 2001 ve Španělsku


    David Petrů
    II. Dan
    tým senioři

    Lukáš Martiník
    I. Dan, 80 kg
    tým senioři

    Jiří Teslík
    T-KI
    tým senioři

    Radim Tomášek
    Wirok
    tým senioři

    Lukáš Vaněk
    71 kg
    tým senioři

    Jaroslav Mašek
    +80 kg
    tým senioři

    Šárka Kaňková
    III. Dan, T-KI
    tým seniorky

    Jana Mikulenková
    II. Dan, 58 kg
    tým seniorky

    Věra Khunová
    63 kg, Wirok
    tým seniorky

    Hana Hanousková
    +70 kg
    tým seniorky

    Marcela Klimešová
    70 kg
    tým seniorky

    Monika Lejnarová

    tým seniorky

    Josef Zeman
    II. Dan
    tým junioři

    Jan Mraček
    I. Dan, 63 kg
    tým junioři

    Jiří Kuta
    70 kg, T-KI, Wirok
    tým junioři

    Dušan Cába
    52 kg
    tým junioři

    Roman Havlíček
    +70 kg
    tým junioři

    Martin Raida

    tým junioři

    Petra Tošnarová
    II. Dan, +60 kg, T-KI, Wirok
    tým juniorky

    Věra Němcová
    I. Dan, 53 kg
    tým juniorky

    Karolína Holubová
    60 kg
    tým juniorky

    Aneta Jiménezová

    tým juniorky

    Žaneta Geberová

    tým juniorky

    Simona Hofmanová

    tým juniorky

    Rostislav Kaňka
    IV. Dan
    senior

    Miroslav Sýkora
    tradiční sparing
    senior

    Kamil Vyvial
    tradiční sparing
    senior

    Hoang Quang Huy
    54 kg
    senior

    Jan Kubát
    63 kg
    senior

    Monika Brabcová
    I. Dan
    seniorka

    Markéta Stránská
    52 kg
    seniorka

    Martin Steinbauer
    58 kg
    junior



    Česká reprezentace v přípravě na ME se Slovinským národním týmem ! společná fotografie reprezentační trenéři ČR a Slovinska
  • ( 22. dubna 2001 ) Česká reprezentace si v rámci své letošní přípravy na Mistrovství Evropy juniorů a seniorů ( 26.-29. dubna 2001, Španělsko) pozvala k přátelskému utkání národní tým Slovinska. Slovinsko patří k zemím s nejlepším sportovním bojem podle pravidel Taekwon-Do ITF na světě, o čemž svědčí fakt, že jako tým vybojovali stříbrné medaile na posledním mistrovství světa v Argentině 1999 a Tomaz Barada (národní trenér) je 6-ti násobný mistr Evropy a mistr světa také z Argentiny 1999! Společně s Tomášem přijelo do Třeboně ještě 12 Slovinských reprezentantů a "navíc" ještě současná mistryně světa Bianca Tapilatu. Společná příprava trvala dva dny, přičemž první den probíhaly vzájemné zápasy podle hmotnostních kategorií. Druhý den absolvovaly dvoufázovou přípravu oba týmy společně. Bylo určitě velice zajímavé sledovat společný trénink nejen např. Biancy Tapilatu (aktuální mistryně světa) s naší Janou Mikulenkovou (aktuální vicemistryni světa).
    Před dvěmi lety jsme si pozvali mimo jiné ke vzájemnému přátelskému zápasu dvakrát Polský národní tým, který je ve sportovním boji v současné době asi nejlepší na světě (jejich juniorské i seniorské mužské týmy vyhrály poslední mistrovství světa). V loňském roce na mistrovství Evropy ve Skotsku vybojovali všichni (!) naši seniorští mužští zavodníci, což jsou nejobsazovanější a neprestižnější kategorie, medaili ve sportovním boji. To se nám ještě nikdy v historii nepodařilo. Také junioři na loňském mistrovství světa v Koreji dokázali v individuální disciplíně sportovního boje celkem třikrát postoupit až do finále !! Také obdivuhodný výsledek. Začíná se nám stoprocentně potvrzovat, že dobře zajištěná příprava, která začíná již prací s talenty v jednotlivých školách Taekwon-Do ITF, přes jednotlivá střediska talentované mládeže až po státní reprezentaci, kvalitní materiální zázemí, školení trenéři a trénink s nejlepšími závodníky na světě přináší své ovoce. Určitě jsou ještě obrovské rezervy, nicméně za posledních pár let jsme se dokázali zařadit mezi 5 sportovně nejúspěšnějších států v Taekwon-Do ITF na světě. Marek Lazor

    sportovní boj sportovní boj sportovní boj



    foto 1
  • Český svaz Taekwon-Do ITF zajistil pro své členy výrobu stojanů pro disciplínu speciální přerážecí techniky (T-KI). Tento nový stojan se dá použít pro 4 zakladní soutěžní techniky (mimo nomo chagi) v rozsahu od cca 160 cm do cca 330 cm. Všechny skoky na tento stojan jsou bezpečné a nehrozí žádné zbytečné zranění (otáčecí deska má nastavitelnou tuhost, takže je vhodná jak pro žáky, tak i juniory a seniory). Obsluhu i údržbu stojanu, která je navíc velice jednoduchá, zvládá 1 osoba a to včetně transportu. Případné opravy stojanu jsou díky konstrukci také velice jednoduché. Stojany již zakoupily školy TONG IL Č. Budějovice, IL DONG Ostrava, SONKAL Praha a Frýdek Místek. V současné době je laskavě zapůjčily k testování statní reprezentaci, která se na nich připravuje na svůj letošní start na ME ve Španělsku. Je předpoklad, že se s těmito stojany budete setkávat v nejbližší době také na všech svazových soutěžích. Výrobní cena jednoho stojanu s dodáním v Třeboni je 9.000,- Kč. Za tuto cenu si sdružené subjekty svazu také mohou tyto stojany do konce května (dodání červen 2001) závazně objednávat se zálohou 4.500,- Kč u těchto kontaktních osob : Rostislav Kaňka (mobil 0602 409 399), Theodor Šeda (mobil 0603 950915), Marek Lazor (mobil 0603 208 103). Výroba další série stojanů se potom bude zajišťovat až napodzim. Využijte této možnosti a zkvalitněte si výuku Taekwon-Do ITF ve svých školách !

    foto 2 foto 3 (větší náhled) foto 4



  • Čeští zástupci na VIKING CUPU 2001 ! Viking Cup 2001 So San Znojmo
  • ( 9. dubna 2001 ) Také tento rok se uskutečnil jeden z nejpopulárnějších otevřených turnajů Taekwon-Do ITF v Evropě, švédský VIKING CUP 2001. 31. března - 1. dubna 2001 se sjelo do Skovde 51 jednotlivých škol (jen 18 za Švédska a 18 z Polska) z 9-ti zemí (Anglie, Česká rep., Dánsko, Finsko, Malaysie, Norsko, Polsko, Skotsko, Švédsko). Za Polsko, Anglii, Malajsii a Finsko zde startovaly také národní reprezentace. Českou republiku na tomto turnaji reprezentovala škola Taekwon-Do ITF So San Znojmo, která zde přivezla 12 závodníků. Největšího úspěchu zde dosáhl Martin Páleník, který nedávno vyhrál také Mistrovství Německa ve sportovním boji (6.- 5. kup). Ve velké konkurenci zde na Viking Cupu vybojoval ve stejné disciplíně výbornou stříbrnou medaili. V technických sestavách pak bronzovou medaili ještě získala Milena Lužová (7. kup). O tom, že konkurence byla opravdu vysoká svědčí také fakt, že znojemští závodníci se v technických sestavách utkávali i s takovými esy, jako je například několikanásobný mistr Evropy Jaroslav Suska (IV. Dan), dlouholetý reprezentant Polska. celá výprava V hodnocení škol obsadilo Znojmo hezké 16. místo z 51 škol a v hodnocení národů 5 místo z 9-ti zúčastněných.
    Rádi bychom poděkovali všem těm co se zúčastnily těchto závodů za jejich vzornou reprezentaci a jejich obdivuhodný výkon protože hlavně ti co startovali v kategorii ( 2.kup - IV.Dan ) nastupovali proti státním reprezentantům několika Evropských zemí ! Děkujeme také těm, kteří se postarali o bezproblémové cestování a zajištěný program. Díky kterému jsme měli možnost navštívit nejznámější norskou zakladní školu Korsvoll skol v Oslo, kde naši studenti Taekwon-Do navíc předvedli 30-ti minutovou exhibiční ukázku Taekwon-Do ITF za což sklidily velké ovace. Marek Lazor a Franišek Macek



    Na MORAVA OPEN 2001 nejúspěšnější Frýdek Místek ! Plakát na soutěž (100 
Kb) nástup před soutěží
  • ( 25. března 2001 ) Přesně 150 závodníků z 8-mi škol Taekwon-Do ITF se zúčastnilo soutěže MORAVA OPEN 2001, kterou v neděli 25. března 2001 uspořádala ve velké sportovní hale v Hlučíně škola Taekwon-Do ITF IL DONG Ostrava. Soutěžilo se ve dvou diciplínách - technické sestavy a sportovní boj. Pro zavodníky, rodiče i diváky připravili závodníci - reprezentanti ČR navíc exhibici Taekwon-Do ITF, která sklidila u všech veliký úspěch. Věříme, že hlavně pro nejmenší studenty byla velice motivující a budou se snažit v budoucnu napodobovat své starší kamarády. Všichni soutěžící předvedli hezké výkony vše v rámci fair play, takže nedošlo k žádnému zbytečnému zranění. Poprvé také na Severní Moravě startovali slovenští soutěžíci, a to ze školy Taekwon-Do ITF Ge Baek z Prešova. Všichni soutěžící měli v rámci startovného navíc zajištěno bezplatnou svačinu. V žákovské kategorii si poháry za nejúspěšnější zavodníky odnesli frýdeckomístečtí Martina Žáková a Michal Kováč. Naproti tomu v junioské kategorii získali poháry Lucie Zedková (Sam Moon Opava) a talentovaný Martin Gáll (Brno). V seniorské kategorii se žádné překvapení nekonalo, když poháry za nejlepší jednotlivce získali již téměř tradičně Jana Mikulenková (IL DONG Ostrava) a Miroslav Sýkora (Frýdek Místek), i když Mirek měl tentokrát velmi silné soupeře v Lukášovi Martiníkovi v technických sestavách (Sam Moon Opava) a Přemyslu Štolovi ve sportovním boji (IL DONG Ostrava). Hlavní, velký pohár za celkové vítězství na MORAVA OPEN 2001 si ziskem skoro až neuvěřitelných 19-ti zlatých medailí vybojovali soutěžící ze školy Taekwon-Do ITF Frýdek Místek. V tomto městě vyrůstají opravdu velice kvalitní studenti Taekwon-Do ITF. Můžete se již také podívat na kompletní výsledky. Těšíme se na Vás všechny na dalším ročníku MORAVA OPEN 2002. Marek Lazor

    finále - technické sestavy finále - sportovní boj Exhibice
    Exhibice Exhibice Exhibice
    Nejúspěšnější žáci a junioři Pohár pro neúspěšnější školu Nejúspěšnější senioři


    Copyright © The Czech Taekwon-Do ITF Federation